tag:blogger.com,1999:blog-7829374911126225447.post2272610016955360521..comments2023-08-12T17:42:48.621+03:00Comments on Puistolan bistro: Grilliribsit ja kaalisalaattiHelinähttp://www.blogger.com/profile/03982015586731645536noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7829374911126225447.post-10279998450936148122012-04-04T09:49:36.184+03:002012-04-04T09:49:36.184+03:00Kokeiltiin viikonloppuna näitä vinkkejä, hyvin toi...Kokeiltiin viikonloppuna näitä vinkkejä, hyvin toimi! En muistanut laittaa kalaa tarpeeksi aikaisin suolaliemeen (olisiko se tunnin ehtinyt olla, kokonainen lohi), joten laitoin suolaa vielä vähän pinnallekin. <br /><br />Selkeästi parempi suola kuin aiemmin, jolloin olen laittanut suolaa vain pinnalle. Ensi kerralla pidän sitä sitten vielä kauemmin. :)Hoohttps://www.blogger.com/profile/06021534407321981369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7829374911126225447.post-42805240515063660892012-03-21T09:05:03.821+02:002012-03-21T09:05:03.821+02:00Jee! Ensimmäinen vierailija! :))) Itse asiassa käy...Jee! Ensimmäinen vierailija! :))) Itse asiassa käynkin aika usein "salaa stalkkaamassa" sun blogia. Se on ihana! En ole aikaisemmin käynyt täällä säännöllisesti kun ei ole ollut omaa blogia, mutta luen sitten pitkän ajan kuulumiset aina kerralla. Nyt kun on tämä profiili niin voi kommentoidakin! :)Helinähttps://www.blogger.com/profile/03982015586731645536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7829374911126225447.post-63185322723529393682012-03-21T09:04:35.036+02:002012-03-21T09:04:35.036+02:00Kiitos Leena vinkistä! Meillä tulee tehtyä näitä s...Kiitos Leena vinkistä! Meillä tulee tehtyä näitä sen verran usein, että ei yhtään tekisi pahaa kokeilla välillä jotain muutakin ohjetta! :)Helinähttps://www.blogger.com/profile/03982015586731645536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7829374911126225447.post-26268961183193718972012-03-21T09:04:16.244+02:002012-03-21T09:04:16.244+02:00Kiitos vinkeistä, vaikuttavat erittäin toimivilta!...Kiitos vinkeistä, vaikuttavat erittäin toimivilta! Me ollaan menossa mökille viikonloppuna ja voisikin hyvin kaivaa sen savustuslaatikon taas esille. Kiitos siis myös ruokaideasta! :DHelinähttps://www.blogger.com/profile/03982015586731645536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7829374911126225447.post-41298459838340432612012-03-20T18:38:38.458+02:002012-03-20T18:38:38.458+02:00Joko on lohessa jo maut kohdillaan? :) Jos ei niin...Joko on lohessa jo maut kohdillaan? :) Jos ei niin pari vinkkiä:<br /><br />Loheen saa sopivan suolan antamalla sen maustua 10 prosenttisessa suolaliemessä kalan koosta riipuen 1h-vrk. Esim. 150 g:n annospaloihin leikatulle lohelle riittää n. 20 min. suolaliemessä. Muista kuivata kala ennen savustusta. Eli lisää kuuman veden (1l) joukkoon 100g karkeaa suolaa. Kun suolakiteet ovat sulaneet jäähdytä liemi ja lisää kala maustumaan.<br /><br />Savustuslämpötila olisi hyvä olla matala, korkeintaan sata astetta. Kalan sisälämpötila tulisi olla 55-60, jotta lopputulos ei ole kuivahko. Myös paistolämpötilaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä mitä lähempänä haluttua sisälämpötilaa paistolämpötila on, sitä mehukkaamman lopputuloksen saat. Tämä pätee myös lihalle.<br /><br />-VexiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7829374911126225447.post-25077222280660138882011-07-15T14:46:45.826+03:002011-07-15T14:46:45.826+03:00Suosittelen kokeilemaan myös kylkien keittämistä. ...Suosittelen kokeilemaan myös kylkien keittämistä. Isoon kattilaan laitetaan puolisen desiä siirappia ja soijaa (reiluun kiloon kylkeä), chiliä, valkosipulia ja inkivääriä maun mukaan, kyljet perään ja lopuksi vettä niin paljon että liha peittyvät. Keitetään kunnes lihat alkaa irrota luista (1-2h), nostetaan kyljet pois kattilasta ja keitetään liemi kasaan siirappiseksi grillimarinadiksi.<br /><br />Kyljet sivellään marinadilla ja laitetaan kylmään odottamaan grillausta (voi tehdä edellisenä päivänä!). Loppu grillimarinadi säästetään grillaukseen ribsien sivelemiseen.<br /><br />Lupaan että tulee ihan järkyttävän hyvää! :D<br /><br />-LeenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7829374911126225447.post-90617000320340468522011-04-23T21:23:03.631+03:002011-04-23T21:23:03.631+03:00Ai että. Nyt täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, e...Ai että. Nyt täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, että vähän kadehdin teikäläisten pääsiäiseväitä. Siitäkin huolimatta, että meillä oli eilen naudan sisäfilesiivuilla vahvistettu juustopöytä. :D<br /><br />On muuten myös Vuorelan pariskunnalla hyvät ruuat (ja juomat...) tärkeysjärjestyksessä sen verran korkealla, että taidetaan vierailla tässä blogissa usiasti. (Tervetuloa käymään mun blogissa visiitillä!)Anna Veehttps://www.blogger.com/profile/04667569000627359457noreply@blogger.com