sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Aasialaiset rapukakut

Synttäriruokien postaukset jatkuvat! Synttärimenun aasiakolmikon keskimmäisenä ruokana oli herkullisia rapukakkuja, jonka reseptiä pariskunta oli hionut sen verran monta kertaa, että rapukakkuja ei kuulema tarvitse vähään aikaan tehdä. Resepti olikin sen verran hyvin onnistunut, että itse taidan näitä tehdä pikapuoliin uudestaan.


Aasialaiset rapukakut
  • 2 tl hienonnettua punaista jalopenoa
  • 2 tl hienonnettua vihreää jalopenoa
  • 4 kevätsipulia hienonnettuna (n. 1,2 dl)
  • 2-3 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2-4 tl kevyesti silputtua korianteria
  • ½-1 tl sormisuolaa
  • 2 munaa kevyesti rikottuna (en käyttänyt kaikkea)
  • n. 1,6 dl kookoskermaa (älä käytä nestettä vaan pelkkä kiinteä kerma)
  • 7 dl silputtua jokiravunpyrstöä (tai taskurapua jos on saatavilla)
  • 2 dl pankoa (kuivatin itse ranskanleipää siivuina ja murskasin sen sekaan) + leivitykseen paistamisen yhteydessä
  • öljy-suola-seos paistamiseen


Pilko jalopenot ja kevätsipulit, raasta inkivääri, silppua korianteri ja laita ne kulhoon. Lisää sekaan munat, suola ja kookoskerma. Sekoita tasaiseksi. Pilko ravut pieneksi ja lisää massan sekaan. Lisää viimeiseksi panko.

Muotoile kakkuset leivinpaperin päälle lusikan avulla ja laita n. 30 minuutiksi pakastimeen. Leivitä kakut pankossa ennen paistamista. Paista kakut voi-öljy seoksessa miedolla lämmöllä, kunnes pinta on ruskea ja rapea.


Kakkuset syötiin raikkaan peruna-sipulisalaatin ja soijakastikeen kera. Saimmekin kaupan päälle pienen oppitunnin japanilaisen ja kiinalaisen soijan eroista maisteluineen. 

2 kommenttia:

  1. "munaa kevyesti rikottuna (en käyttänyt kaikkea)" Kuinkahan monta munaa pitäis laittaa?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, sieltä on tipahtanut kakkonen pois. :D Kiitti! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...