sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kung Pao -possua

Aasialaisia wokkeja tulee kokattua harva se päivä, mutta tässä oli maut niin kivasti balanssissa, että päätin kirjoittaa oikein reseptin ylös. Sama setti toimii epäilemättä hyvin myös kanalla tai ravuilla.


Kung Pao -possua
  • n. 500g possun ulkofilettä
  • peukalon kokoinen pala inkivääriä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 1 porkkana
  • 1 punainen chili
  • reilu kourallinen cashew-pähkinöitä
  • seesamiöljyä paistamiseen
  • tarjoiluun basmatiriisiä (ja kevätsipulia)
Marinadi
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
Kastike
  • 6 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria

Suikaloi possu ohuiksi palasiksi, sekoita marinadin ainekset ja laita possusuikaleet marinoitumaan noin puoleksi tunniksi. Sekoita kastikeainekset ja jätä odottamaan. Kuori ja työstä kasvikset: hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet, suikaloi paprika ja porkkana, siivuta sipuli ja chili. 

Kuumenna wokkipannu ja paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes saavat hieman väriä. Ota pähkinät pannulta ja lisää hieman öljyä. Wokkaa possut nopeasti kypsäksi ja siirrä odottamana pähkinöiden kanssa. Wokkaa seuraavaksi öljyssä porkkana- ja paprikasuikaleet. Lisää loput kasvikset kun porkkanat ovat hieman pehmenneet. Wokkaa pari minuuttia ja lisää pannulle sitten possut, pähkinät ja kastike. Pyörittele sekaisin ja anna maustua hetki miedolla lämmöllä. 

Tarjoile basmatiriisin kera ja viimeistele halutessasi kevätsipulisilpulla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...