sunnuntai 30. elokuuta 2015

Meksikolaiset burgerit

Pidemmittä puheitta, voi jestas kun oli hyvää.


Meksikolaiset hampurilaiset neljälle
  • 1kg naudan jauhelihaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 8 sämpylää
  • tomaattisalsaa, guacamolea, juustoista maissia, korianteria, limeä, maissilastuja
  • nachoja, ananasta
Mausta jauheliha juustokuminalla, korianterijauheella, suolalla ja pippurilla ja leivo lihasta kahdeksan yhtäsuurta pihviä. Grillaa pihvit ja sämpylät ja tarjoile salsan, guacamolen ja juustoisen maissin kera. Viimeistele limenmehulla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa kyytipoikana grillattua ananasta ja maissilastuja, joilla voi kaapia lautaselta loput hörsteet kun purilainen on syöty.


Tomaattisalsa
  • 2 kypsää tomaattia
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1/2 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua korianteria
  • hyppysellinen suolaa
Hienonna tomaatti, punasipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon korianteri ja mausta suolalla. 

Guacamole
  • 2 suurta tai 4 pientä avokadoa
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1/2 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua korianteria
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/2 limen mehu
Hienonna sipulit ja chili pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri. Kuutioi avokado ronsisti ja sekoita joukkoon. Mausta suolalla ja limenmehulla.

Juustoinen maissi
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 1 prk maissia
  • 1 prk Philadelphia -tuorejuustoa
  • pieni kourallinen säilykejalapenoja
  • kourallinen parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa ja pippuria
Hienonna sipuli ja kuulota sitä kattilassa voissa muutama minuutti. Lisää maissit ja hienonnetut jalapenot ja anna kiehua hetki niin että neste vähenee. Lisää tuorejuusto ja parmesaaniraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...