sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Pannacotta

Kummityttöni (10v) ihastui viime syksyllä Tallinnan reissulla pannacottaan, ja lupasin silloin tehdä sitä hänelle sopivan tilaisuuden tullen. Jostain syystä tuo tilaisuus ei ole tullut aiemmin kuin nyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan... 

Meillä oli viikonloppuna kyläilemässä sisarukseni ja heidän lapsensa. Jääkaapissa sattui kuitenkin olemaan vain yksi purkki kermaa, joten kummityttö sai onnekkaana yhden hengen luksus-pannacotan, kun muut vieraat saivat tyytyä edellispäivän jälkkäriin.. Annos on erittäin reilu, ja normaaleissa olosuhteissa ehkä liikaa yhdelle hengelle. Jos joskus kuitenkin sattuu olemaan erityinen syy hemmotella itseään tai jotakuta toista, niin ei silloin kermamääriä mietitä... 


Pannacotta yhdelle
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 liivatelehti
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Laita kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko poikittain ja pitkittäin ja laita nekin kattilaan. Lisää sokeri ja sekoita. Kiehauta kerma ja anna makustua ja jäähtyä n. 15 min. Poista vaniljatanko, mutta kaavi sieltä vielä siemenet kerman sekaan. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi ja lisää lämpimään kermaan (kerman tulee olla niin lämmintä että liivate sulaa kunnolla). Kaada seos juomalasiin (ota kaikki vanilja talteen kattilasta). Hyydytä jääkaapissa ainakin muutama tunti tai seuraavaan päivään.

PS. Jos jollain on vinkkejä siihen miten saa estettyä vaniljan painumisen lasin pohjaan niin otamme kiitollisena vastaan!! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...