sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Sushista cevicheksi

Meillä syötiin viikonloppuna sushia, nam. Kuten luultavasti aika moni tietää, sushiin kuluvan kalan, äyriäisten, avokadon ja kurkun määrä tulee aina yliarvioitua, ja jääkaappiin heitetyt ylijäämäainekset eivät seuraavana päivänä enää varsinaisesti hotsita...

Reilu 30 ruokabloggaajan perustama Hävikistä herkuksi kampanja on näkynyt viime viikkoina vahvasti ruokapostauksissa. Tästä innostuneena mietin, että josko yrittäisin tällä kertaa tehdä jotain ylimääräisistä sushiaineksista sen sijaan, että heitän arvokkaat ainekset seuraavana aamuna jäteastiaan. Koska hedelmäkorista löytyi muutama jo hieman väsähtäneen näköinen lime, keksin että siinähän alkaisi olla ainekset cevicheen.


Ceviche
  • sushista yli jääneet kalat ja äyriäiset
  • muutama lime
  • sushista yli jääneet avokado- ja kurkkusuikaleet
  • pari tomaattia
  • pieni sipuli
  • suolaa ja mustapippuria
  • oreganoa
Kun olet tehnyt sushin valmiiksi, laita yli jääneet kalapalat ja äyriäiset kulhoon ja purista päälle niin paljon limemehua, että ne peittyvät. Peitä kulho kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Huom! Tee tämä heti sushin teon jälkeen, kalat ja äyriäiset eivät tykkää odottelusta...

Valuta kalat ja äyriäiset lävikössä. Pilko sushista yli jääneet kurkut ja avokadot sekä pari tomaattia. Kuori ja suikaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kurkut, tomaatit, avokado ja sipuli kalojen ja äyriäisten joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja koristele oreganolla.

Nauti sellaisenaan tai vaikka nachojen/tacojen kanssa.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...