sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Matka maailman ympäri: Pakistan

Me nautimme eilen vuoden 2016 viimeisen aterian Pakistanissa, kun ystäväporukkamme "Matka maailmanympäri" -leikki sai jatkoa. Ystävämme olivat pistäneet kunnolla pötyä pöytään ja valmistaneet huikean neljän ruokalajin aterian runsaine lisukkeineen. Pakistan sijaitsee Intian vieressä ja sen ruokakulttuuri on hyvin samantyyppinen intialaisen kanssa. Merkittävin ero on se, että Pakistan on islamilainen valtio ja siellä syödään myös nautaa, toisin kuin hindulaisessa Intiassa.



Illallisemme alkoi upean mausteisella linssikeitolla Chana dal, jota syötiin rapean, kuminalle maistuvan pappadum-leivän kera. Leipää sai dipata myös mukavan polttavaan tomaatti-sipuli-chutney'in ja ihanan raikkaaseen minttu-korianteri-chutney'in. 



Koska pariskunta ei ollut osannut päättää kumpaa haluavat tarjota, pääruokia oli tarjolla kaksi. Luonnollisesti. :) Ensimmäisenä vaihtoehtona oli Murgh Makhani, eli tuttavallisemmin butter chickeniä - mausteisessa currykastikkeessa hautunutta kanaa. Kana syötiin basmatiriisin kera ja viimeisteltiin korianterilla ja inkiväärillä, jotka toivat täyteläiseen annokseen mukavaa raikkautta. Annoksen kruunasi kurkkuraita ja herkullinen naanleipä, jolla sai kaavittua lautaselta viimeisetkin herkullisen kastikkeen rippeet.




Toisena pääruokana oli Mutton Nihari, eli pitkään hautunutta lammasta, joka oli saanut makua kardemummasta, kanelista, juustokuminasta ja muista muhkeista mausteista. Annos viimeisteltiin sitruunanmehulla ja syötiin niin ikään basmatiriisin, inkiväärin, korianterin ja naanleivän kera.



Jälkiruokana oli Kulfi, eli kondensoidusta maidosta tehtyä ihanan kermaista jäätelöä, joka oli maustettu manteleilla ja pistaasipähkinöillä. Aaaah, mitä herkkua! Pähkinäallerginen vieras sai samaa jäätelöä ruusulla maustettuna. Me muutkin saimme maistaa sitäkin herkkua, joten kahden pääruoan lisäksi söimme myös kaksi jälkiruokaa. 

Ennen jälkiruokaa oli pakko juoda ruoansulatukseksi yksi gintonic. 


Loppuilta vietettiin jutellen ja kuplivaa nauttien uudenvuoden hengessä. Me lähdimme kotiin jo hyvissä ajoin ennen puoltayötä, jotta ehdimme kotiin katsomaan raketteja taaperomme kanssa, mutta muilla vierailla oli suunnitelmissa vielä syödä iltapalaksi lihapiirakkaa ja yöpalaksi nakkeja ja perunasalaattia. Ei tarvinnut ainakaan nälkäisenä aloittaa vuotta 2017. :D



Suuri kiitos iki-ihanalle isäntäpariskunnalle, Susannalle ja Hannulle, mahtavasta illasta! Matka maailmanympäri jatkuu helmikuun lopussa, kun sama kaveriporukka suuuntaa Etelä-Koreaan! Alla vielä koko upea menu reseptilinkkeineen. Kiitos Susanna!

Pakistan

Starter
Pappadum

Main dish
Basmati rice

Dessert

13 kommenttia:

  1. Kiva idea teillä! Tykkään intialaisesta ruuasta, tämä olisi varmasti maistunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menu olisi tosiaan voinut mennä intialaisestakin! Herkkua oli!

      Poista
  2. Tuo on kyllä tosi hauska idea.
    Lammaspata näyttää superherkulliselta ja tuollaisen naanleivän ottaisin mielelläni.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä ruokaa! Tuoksu tulee melkein ruudun läpi :) Kunnolla haudutettuja lihoja ja herkullista leipää!

    VastaaPoista
  4. Pakistanilainen ruoka alkoi kiinnostamaan! Rakastan intialaista, joten maistuis varmaan mainiosti :) Ihanan kuuloinen dinneri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvinekin paljon intialaista muistuttikin. :)

      Poista
  5. onpas hauska idea tuollainen kerho - meidän kaveripiirissä se kokkaus kaatuu aina allekirjoittaneen kontolle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi mäkin näitä leikkejä keksin että joutuu kukin vuorollaan emännöimään muita. ;)

      Poista
  6. Nyt tuli nälkä! Herkullisen illan olette tosiaankin viettäneet :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...