maanantai 10. heinäkuuta 2017

Aasialaisittain maustettua entrecôtea ja varhaiskaalisalaatti

Juhannusmenumme parhaasta dinneristä vastasi serkkuni Hanna, joka kokkasi meille grillattua naudan sisäfilettä, joka tarjottiin jumalaisella aasialaisella tulisen makean kirpeällä kastikkeella. Liha paistettiin trendikkäästi luolamiestyyliin suoraan hiilien päällä (tsekkaa videot Facebookista tai Instasta), mikä antoi pihveille kunnon tujauksen savun makua. Äijämäisille pihveille riitti mainiosti kumppaniksi simppeli etikalla ja öljyllä maistettu varhaiskaalisalaatti. 

Setti oli niin mainio, että sitä oli saatava nopeasti uudestaan. Tällä kertaa grillissä tirisi hiilien päällä entrecôte ja kaalisalaattia jatkoin porkkanoilla ja maapähkinöillä. Setti oli jälleen herkullista, joskaan mikäänhän ei maistu niin hyvältä kuin toisen sinulle kokkaama ateria. Kiitos siis Hanna herkullisista hetkistä!




Entrecôtea grillissä luolamiestyyliin aasialaisin mauin
  • riittävästi entrecôte-pihvejä
  • suolaa, mustapippuria
  • foliota
  • kuumia hiiliä
Tee iiisot tulet ja odottele hiillosta (tai käytä hiiliä...). Nosta lihat huoneen lämpöön puolisen tuntia ennen grillausta. Laske pihvit suoraan kuumien hiilien päälle ja paista muutama minuutti molemmin puolin haluttuun kypsyyteen. Paistoaika riippuu hiilien kuumuudesta ja lihan alkulämpötilasta. Kylmä liha viilentää myös hiilet. 


Kypsyyden voit tunnustella myös sormenpäällä (älä kuitenkaan töki pihvejä sormillasi kun ne on siellä hiilien päällä...). Jos pihvi on ihan pehmeä (kuten poskesi), se on sisältä raaka. Jos se on samalla tavalla napakka kuin oma leukasi, niin pihvi on puolikypsä. Pihvi on kypsä silloin kun se on kova kuten otsasi.

Anna pihvien vetäytyä foliossa vielä kymmenisen minuuttia, mausta ne sitten suolalla ja pippurilla ja nauti aasialaisen kastikkeen ja kaalisalaatin kera.



Aasialainen soija-inkiväärikastike pihveille
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl balsamicokastiketta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl shirachaa
  • 1/2 limen mehu
  • 3 valkosipulinkynttä siivutettuna
  • 1 punainen chili siivutettuna
  • peukalon kokoinen pala inkivääriä hienonnettuna
Yhdistä kaikki aineet, tarkista maku.




Etikkainen varhaiskaalisalaatti
  • puolikas varhaiskaali
  • 3 porkkanaa
  • 2 dl suolapähkinöitä
  • 3/4 dl oliivi/rypsiöljyä
  • 1/4 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa ja pippuria
Suikaloi kaali ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita kaali-porkkanasalaatin sekaan. Lisää lopuksi pähkinät.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...