perjantai 9. maaliskuuta 2012

Broileria ananas-chili-inkiväärikastikkeessa

Ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön. Kerroin aikaisemmin keksimästäni kirjastoleikistä, johon T innokkaasti ryhtyi. Koska T hoiti osuutensa mallikkaasti ja ajoissa, en minäkään voinut jäädä huonommaksi vaan hoidin osuuteni hetimiten myös.

Itse valitsin kirjasta aasiatyyppisen kanaohjeen sivulta 168. Siitä tuli ihan hyvää, joskin oma versioni poikkesi aika tavalla alkuperäisestä ohjeesta... Pääsyypäänä ohjeen muokkaamiseen oli ananas. Sitä olisi pitänyt laittaa yksi siivu, mutta ajattelin että samahan se on laittaa koko purkki etteivät ainakaan hukkaan mene. :P Yllätyksekseni koko ruoka maistui sitten pelkästään ananakselta... Tuli sitten lisäiltyä vähän sitä sun tätä (esim. paprikaa) kun yritin asiaa korjata... Älkäättekö siis tehkö niin kuin minä tein vaan tehkää niin kuin minä käsken!


Broileria ananas-chili-inkiväärikastikkeessa
  • 6 rkl maapähkinäöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl hienonnettua tuoretta inkiväärinjuurta
  • 1 kokonainen Cayenne-chili siemenet poistettuna ja silputtuna
  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl tamarinditahnaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 3 limetin mehu
  • 600 g suikaloitua broilerinlihaa
  • 4 kevätsipulinvartta suikaloituna
  • 1 ananassiivu pilkottuna
  • 1,5 dl kanalientä
  • 4 kaffirlimetinlehteä suikaloituna
Aloita kastikkeen valmistus kuumentamalla 2 rkl maapähkinäöljyä vokkipannussa. Kuullota öljyssä valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja salottisipulia miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Lisää fariinisokeri ja paista, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää tamarinditahna, kalakastike ja limettimehu ja nosta pannu liedeltä.

Kuumenna jäljellä oleva öljy paistinpannussa ja ruskista broileri kahdessa erässä kovalla lämmöllä (1-2 minuuttia). Nosta lautaselle ja siirrä sivuun.

Lisää kevätsipuli ja ananas samaan pannuun, jossa paistoit broilerin, ja paista 1 minuutin ajan samalla sekoitellen. Kaada seos mausteisen kastikkeen joukkoon ja sekoita joukkoon kanaliemi. Kuumenna seos kiehuvaksi, alenna lämpöä ja lisää broileri ja kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Tarjoa riisinuudelien kera.

3 kommenttia:

  1. Mmmjamjamjam... Hyvältä se ainakin näyttää ja kuten on tullu mainittua, kana kaikissa muodoissaan on mun herkkua! Täällä sun blogissa on nyt jo mulle jonossa niin monta testattavaa, että varmaan ens kesään asti voin unohtaa ajatuksen "mitä sitä tekis ruuaksi" :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli ainakin muokattu versio, kerro sitten meille toimiiko tuo ohjekin.. :P T oli muuten tänään päivällä palauttanut Chili-kirjan kirjastoon ja tuonut sieltä Maijan (Silvennoisen) lihakirjan. Leikki siis jatkuu! :)))

    VastaaPoista
  3. Tuo on kyllä hitsin hyvä idea. Jos vaan saan ton toisen osapuolen innostumaan, niin kopioin! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...