sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Key lime -piiras

Meillä oli viikonloppuna illallisvieraita. Ruokimme heitä alkuun sinisimpukoilla ja focaccialla ja jatkoimme siitä ylikypsällä kasslerilla ja lampaankääpäpaistoksella. Mutta niistä lisää myöhemmin. Jälkiruoka oli nimittäin niin hyvää, että se ansaitsee tulla postatuksi ensimmäisenä.

Bongasin Leivotaan-lehden tämän vuoden ensimmäisessä numerosta herkulliselta vaikuttaneen lime-piiraan ohjeen. Parasta ohjeessa oli se, että vaikka se selkeästi vaikutti juustokakkumaiselta, siinä ei ollut juustoa, vaan kondensoitua maitoa. Hyvä asia tämä on siksi, että T ei välitä juustosta.

Kakku oli juuri niin hyvää kuin epäilinkin sen olevan. Rakenne oli erittäin täyteläinen ja pehmeä ja maku ihanan kirpakka. Loistava jälkkäri esim. pääsiäispöytään! 


Key Lime -piiras
(Leivotaan 1/2012)

Pohja:
  • 3 1/2 dl hienonnettuja Digestive-keksejä
  • 1 dl sulatettu suolatonta voita
  • 1 rkl sokeria
Täyte:
  • 5 kananmunankeltuaista
  • 1 prk (397g) kondensoitua maitoa
  • 1 dl puristettua limemehua (n. 4-5 limeä)
  • 1 rkl raastettua limetinkuorta
Kuorrutus:
  • 2 1/2 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1lime
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 23-25 cm). Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sekoita keksinmurut, sulatettu voi ja sokeri tasaiseksi massaksi. Täytä vuoan pohja massalla ja tasoita se sokerilla. Paista pohjaa 10 minuuttia. Anna vuoan jäähtyä ritilällä.

Vatkaa keltuaisia sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kermaisiksi ja vaaleankeltaisiksi. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä 10 minuuttia ja jäähdytä ritilällä. Nosta jäähtynyt piiras pakastimeen ainakin kolmeksi tunniksi.

Ota piiras esille 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Poista irtopohjavuoan reunat ja siirrä piiras tarjottimelle kun se on vielä jäinen. Kuorruta piiras vatkatulla kerma-tomusokeriseoksella. Koristele limeviipaleilla.

4 kommenttia:

  1. Hola! Ystäväsi J lueskelee ahkerasti blogiasi täällä onnellisten saarilla! Vaikka juuri söimme niin vesi herahtaa kielelle reseptejäsi lukiessa... Tätä piirasta on pakko kokeilla, kun päästään kotiin kakkuvuokien ja uunin luo! Aurinkoiset terveiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh! Joko sieltä kohta kotiudutaan?? :) Tämä on kyllä yksi sellaisista resepteistä joita voi suositella varauksetta. Sen verran yksimielisesti totesimme sen loistavaksi illallisporukassa. :)

      Poista
  2. Tämä key lime pie on saavuttanut meillä jo vakiintuneen aseman lempparileivonnaisten listalla! Toimii ilman kuorrutustakin, ja yleensä laitan limen kuoren tilalle vähän limen hedelmälihaa. -I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Se on kyllä tosi hyvää. Voisikin tehdä tätä itsekin vaikka pääsiäisenä! Taitaisi löytyä kaapista sopivasti purkki kondensoitua maitoakin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...