lauantai 8. helmikuuta 2014

Aasialaista sitruskanaa

Joskus kauan sitten tammikuussa meillä syötiin tätä Campasimpukan ohjeistamaa sitruskanaa. Ihanan raikasta ja maukasta! Parasta oli se, että kerrankin päädyttiin tekemään hyvää uutta ruokaa ilman hirveää vaivannäköä reseptien etsimisessä ja vertailemisessa. Istahdin tietokoneelle miettimään mitä tänään syötäisiin, ja silmiini osui heti Campasimpukan tuore postaus. Ruoka vaikutti hyvältä ja meillä oli kaikki sen ainekset jääkaapissa. Tekeminenkin onnistui ilman säätämistä ja sitten meillä olikin jo edesssämme herkullista ruokaa ja uusi hieno makuelämys! Voi kun se olisikin aina näin helppoa! :)

Kastikkeessa käytimme muistaakseni vain appelsiinia ja sitruunaa, niitä kun sattui olemaan. Lisäsimme kastikkeeseen myös chiliä, joten lopputulos oli hyvä yhdistelmä makeaa, tulista ja hapokasta. Suosittelen!


Aasialainen sitruskana
  • 4 broilerin rintafilettä
  • vehnäjauhoja
  • suolaa, pippuria ja chilihiutaleita
  • 1 kananmuna
  • rypsiöljyä
Leikkaa broileri suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita syvälle lautaselle vehnäjauhoja ja mausta ne suolalla, pippurilla ja chilillä. Riko toiselle lautaselle muna ja sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Kasta broileripalat ensin munassa, sitten jauhoissa, ja nosta ne lautaselle odottamaan.

Kuumenna öljy kattilassa tai laakeassa kasarissa (öljyä tulisi olla n. 3cm syvyydeltä). Paista broilerit muutamassa erässä kuumassa öljyssä, n. viisi minuuttia per erä. Tarkista kypsyys leikkaamalla suurin pala halki. Nosta kypsät broileripalat lautaselle talouspaperin päälle.

Kastike
  • 2 dl vettä
  • 1 kirpeän sitruksen mehu (limettiä, sitruunaa) ja raastettu kuori
  • 1-2 makean sitruksen mehu (appelsiinia, mandariinia)
  • 3 rkl fariinisokeria
  • pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1/2-1 kpl chili hienonnettuna
  • suurustamiseen: 1 rkl maissitärkkelystä, 2 rkl vettä
  • viimeistelyyn: seesaminsiemeniä, ruohosipulia
  • tarjoiluun: keitettyä basmatiriisiä
Lisää vesi, sitrusten mehut ja kuori, fariinisokeri, inkivääri, valkosipuli, riisiviinietikka, soija ja chili kattilaan ja keitä muutama minuutti. Suurusta liemi maissitärkkelyksellä (sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja lisää se liemeen). Tarkista maku.

Nosta kanapalat kastikkeeseen, sekoita ja tarjoile heti. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa, ja viimeistele annos seesaminsiemenillä ja ruohosipulisilpulla. 

6 kommenttia:

  1. Kiva, että tykkäsitte! Muuten, kun tuossa edellisen postauksesi kommenteissa oli puhe, tilasin sen tortillaprässin. Voi mikä pettymys, ettei se vielä tullut, ei ole tainnut edes lähteä nettiputiikista... Joudun vielä odottamaan, että pääsen sitä kokeilemaan:) Sitä tottuu niin hyvälle, kun paketit kiitää niin nopeasti maapallon toiselta puolelta ja kun joku ei tulekana ihan niin äkkiä, pettyy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh! Jospa se ens viikonlopuksi tulisi! :/

      Poista
  2. Herkullista! Asiasta toiseen, nyt vastaa tajusin miksi en saa päivityksiä blogistasi => jostain syystä en ollut enää sinun lukijaa listalla. Olen todenäköisesti klikkanut jotain vahingosa. No nyt on korjattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa takaisin! :) Ja kai huomasit helmikuun ruokahaasteen edellisessä postauksessa? :)

      Poista
    2. Kävin eilen etno kauppassa ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...