Vielä yksi sieniohje! Kaveri vinkkasi, että hän tekee kantarelleista aina pizza biancaa, ja koska hän on yksi viisaimmista ystävistäni niin pakkohan sellaista oli itsekin saada kokeilla. Pohjan ohje on Saku Tuomisen, Luca Platanian, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden kirjasta Pizze (vähän oikaistuna versiona).
Pitsa bianca kantarelleista
pohja - 1 iso tai 2 normaalia pitsaa
- 500 g vehnäjauhoja
- 3,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 10 g hienoa merisuolaa (kyllä, laitoin koko määrän)
- 10 g oliiviöljyä
Sekoita veden joukkoon hiiva ja suola. Lisää jauhot vähitellen samalla vaivaten ja lisää lopuksi oliiviöljy. Vaivaa taikinaa maksiminopeudella (koneella tai hauiksilla) kunne taikina on joustavaa, sileää eikä tartu käsiin.
Oikeasti tuo jauhomäärä ei koskaan riitä siihen ettei taikina tarttuisi käsiin, joten lisään lopussa jauhoja sen verran että saan taikinan kulhosta irti. Lisään tarvittaessa vielä hieman jauhoja leipoessani taikinasta pitsapohjaa.
Anna taikinan kohota noin tunnin ajan huoneenlämmössä kosteutetun keittiöpyyhkeen alla. Muotoile taikinasta 1-2 palloa, ja levitä haluaamasi muotoon.
täytteet
- 1 dl ranskankermaa
- 1 kpl mozzarellaa
- 50 g porosalamia
- 1/2 punasipuli
- 1/2 litraa kantarelleja
- mustaa pippuria
Levitä pitsapohjalle ranskankermaa, salamia, punasipulirenkaita, kanttareilleja ja riivi päälle mozzarellaa. Rouhi päälle mustaa pippuria.
Paista pitsa 225 asteessa 6-7 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Mikäli saat uunin kuumemmalle tai paistat pitsan grillissä pitsakiven päällä niin pari minuuttia vähemmän riittää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti