lauantai 7. toukokuuta 2016

Parsaa ja kana saltimbocca alla Romana

Terveisiä Heinävedeltä! Täällä ollaan nautiskeltu auringosta ja lämmöstä täysin siemauksin, eikä viikonlopulle näy edes vielä loppua!

Ruokapuolellakin tuli eilen ilahduttava onnistuminen. Yleensä mietin mökille kunkin päivän menut valmiiksi, ettei tule raahattua tänne turhia raaka-aineita, mutta nyt en sitä ehtinyt tehdä. Sen sijaan otin kotoa ja kaupasta vähän sitä sun tätä ja olen miettinyt kunkin päivän ruoat aina kerrallaan. Se on ollut oikeastaan aika hauskaa.

Eilen tein jämäkanafileistä Kananpojan bistro-blogin innoittamana saltimboccaa. Tosin kääräisin kanarullien sisään salvian sijaan ison siivun vappubrunssilta yli jäänyttä vaaleaa juustoa. En tiedä mitä juustoa se oli, mutta jotain Talleggio-tyyppistä selvästi.

Tein saltinboccan roomalaiseen tyyliin, jossa kanarullat viimeistellään valkoviinistä ja voista valmistetussa kastikkeessa. Me olimme tosin litkineet valkoviinimme jo sangrian muodossa, joten pannulle meni kanojen seuraksi sihisemään tölkillinen siideriä. Kanalle teki seuraa myös parsat, jotka niin ikään paistettiin pannulla ja pyöräytettiin lopuksi siiderikastikkeessa.

Lopuksi annoin annokselle raikastusruiskeen tuoreella sitruunamehulla ja kevätsipulisilpulla ja lopputulos oli oikein maukas ja mehevä. Mikään ei ilahduta niin kuin ilman suurta suunnittelua (ja suuria odotuksia) syntynyt loistava ateria. Etenkin silloin kun sen on vielä ihan itse tehnyt.
Parsaa ja kana saltimbocca alla Romana
  • 1 kanafile per syöjä
  • suolaa ja pippuria
  • pehmeää vaaleaa juustoa, kuten Talleggio
  • ilmakuivattua kinkkua
  • 1 pkt parsaa
  • rypsiöljyä
  • 1 tölkki (0,33l) kuivaa omenasiideriä
  • iso nokare voita
  • sitruunan puolikas
  • 1 kevätsipuli
Suolaa ja pippuroi kanafileet ja napsi parsoista pois puisevat tyvet. Aseta leikkuulaudalle siivu ilmakuivattua kinkkua ja aseta kanafile sen päälle. Laita kanan päälle pala juustoa ja rullaa pötköksi. Tee sama kaikille kanafileille ja laita pötköt grillivartaaseen tai kiinnitä pötköt cocktailtikuilla.

Lämmitä grillipannussa öljy ja paista kanoihin rapea pinta. Paista samalla parsat lähes kypsiksi ja nosta ne sivuun odottamaan. Lisää pannulle tölkki siideriä ja iso nokare voita, ja kypsennä kanat loppuun siideriliemessä. Lisää lopuksi parsat ja ota niihin makua liemestä. Voit halutessasi tarjoilla liemen kastikkeena.

Nosta kanat ja parsat tarjoiluastialle ja purista niiden päälle sitruunamehua. Viimeistele kevätsipulisilpulla ja tarjoile heti.Jälkiruokana syötiin grillattua ananasta lakritsikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...