keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kuningatartäytekakku

Pohdin pitkään, että teenkö tytön syntymäpäiville ollenkaan täytekakkua, kun se tuppaa olemaan makeista se kaikista vähiten suosittu. Niinhän siinä sitten kävikin, että vaikka vieraita oli 30, kakusta meni vain tuo ylempi pikkukakku! 

Kakussa ei sinänsä ollut mitään vikaa, kuningatartäyte oli minusta ihan hyvän makuinen. Ehkä tuo ulkonäkö oli sitten hieman pelottava vieraiden mielestä. Enkä kyllä ihmettele. :D Tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun yritän kikkailla kuorrutusten kanssa. Sain jotenkin päähäni värjätä kerman iloisen keltaiseksi, mutta eihän siitä tullut elintarvikevärillä kuin tuollaista hailakan keltaista, joka näyttää lähinnä likaiselta valkoiselta. Lisäksi elintarvikeväri kostutti kermavaahtoa sen verran, että kuorrutus oli suttuinen. Buu! Ei jatkoon! Ensi synttäreillä meillä nähdään nakukakku!


Kuningatartäytekakku

Täytekakkupohjat

27cm vuoka – huom! Ei ihan mahdu 8 munaa, 7 ok
  • 8 kpl munia
  • 3 dl sokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • voita
  • korppujauhoja

17cm vuoka

  • 3 kpl munia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • voita
  • korppujauhoja

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi niin että voit kirjoittaa nimesi vaahtoon eikä se uppoa heti. Sekoita kuivat aineet ja nostele ne varovasti vaahtoon kahdessa erässä.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 45 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua, peitä se foliolla. Paista pienempää kakkupohjaa 175 asteessa 30 minuuttia.

Kuningatartäyte

  • 6 dl kermaa 
  • 2 prk kuningatar-rahkaa
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • 1,5 dl Multi-hyytelösokeria 
  • 3 tl vaniljasokeria 
  • 3 dl mustikkaa soseutettuna
  • 2 dl vadelmaa soseutettuna
  • (vadelmakreemijauhetta)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita loput ainekset keskenään ja sitten kermavaahdon kanssa. Anna hyytyä tunti, pari kylmässä. Jämäköitä tarvittaessa vaniljakreemijauheella.

Täytekakun kuorrutus

  • 7,5 floora vispiä
  • sokeria
  • vaniljakreemijauhetta
  • värikkäitä nonparelleja

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla.

Muuta
kakkupahvi
kostutukseen: appelsiinimehua

Täytä kakku juhlia edeltävänä päivänä. Leikkaa molemmat kakkupohjat kolmeen osaan ja kostuta appelsiinimehulla. Laita osien väliin kuningatartäytettä ja kakkupohjien väliin kakkupahvi.

Juhlapäivänä koristele kakku haluamallasi tavalla kermavaahdolla ja nonparelleilla. Itse yritin tehdä hienoja ruusuja reunoille, mutta ei niistä kyllä kovin hienoja tullut. :D  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...