keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Mininyhtöpossuburgerit

Olen tehnyt näitä burgereita jo kaksiin isoihin juhliin, ja niistä on molemmilla kerroilla tykätty kovasti. Jos teet pienemmän satsin, niin liha kannattaa tehdä ajoissa valmiiksi ja lämmittää se pannulla paistamalla. Rapea paistopinta antaa lihalle kivasti lisämakua ja hampparit maistuvat hyvältä vähän jäähtyneenäkin.

Vaikka näissä on kokoamisvaiheessa vähän puuhaa, tämä on siitä hyvä herkku noutopöytään, että sämpylät voi tehdä pakkaseen jo etukäteen ja lihan voi huoletta antaa odotella tarjoilua uunissa miedolla lämmöllä riivittynäkin ilman pelkoa että se "menee ylikypsäksi".


Mininyhtöpossuburgerit

Hampurilaissämpylät
(24 kpl)

  • 50 g hiivaa
  • 50 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • n.1 l vehnäjauhoja
  • maitoa ja seesaminsiemeniä

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva,kaada maito joukkoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen nestemäärään. Lisää loppuneste. Lisää sokeri, suola ja niin paljon jauhoja, että taikinaa irtoaa kulhon reunoilta kun sekoitat. Ripottele jauhoja pinnalle. Kohota noin 30-40min.

Kumoa työpöydälle, leivo 24 pientä lihapullan kokoista palloa. Paina tasaiseksi ja pistele haarukalla. Kohota noin 30min. Voitele maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteisen uunin keskiosassa n. 12min.


Nyhtöpossu

  • kokonainen porsaanniska, eli kassler (n. 2,5kg) (Riittää ainakin 60 hampurilaiseen.)
  • mausteita: suolaa, pippuria, paprikaa, cayennepippuria, valkosipulijauhetta jne.
  • fariinisokeria
  • 1 tölkki lager-olutta

Hiero lihan pintaan reilulla kädellä mausteita ja fariinisokeria. Heitä liha isoon paistinastiaan ja kaada pohjalle tölkki olutta. Paahda lihaa puoli tuntia 200 asteisessa uunissa ja laske sitten lämpö 110 asteeseen ja peitä astia foliolla. Paista kunnes liha on kunnolla ylikypsää (> 93 astetta), esim. yön yli.

Ota liha uunista ja anna sen levätä muutama minuutti. Revi liha pienemmiksi paloiksi kahdella haarukalla ja poista jäljelle jääneet isommat rasvapalat.

Valkosipuli-chilimajoneesi

  • 1 prk majoneesia
  • 1-2 rkl sambal oelek –chilikastiketta
  • 1 rkl valkosipulijauhe

Sekoita purkilliseen majoneesia ruokalusikallinen tai pari chilikastiketta ja valkosipulijauhetta. Maista ja lisää jompaakumpaa tai molempia jos majoneesi maistuu liikaa läpi.

Muuta

  • rypsiöljyä
  • kuivattua sipulia
  • pikkuviirejä

Puolita sämpylät, ripauta pintaan öljyä ja ota niihin vähän väriä ja rapetta uunissa grillivastuksen alla. Laita sämpylän puolikkaalle reilu kerros majoneesia, lisää riivittyä possua ja ripottele päälle kuivattua sipulia. Laita toinen sämpylän puoliska päälle ja koristele hampurilainen hammastikkuviirillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...