torstai 21. huhtikuuta 2016

Parsaa ja sitruunaista jokirapurisottoa

Meillä korkattiin eilen parsakausi. Sitruunavoissa paistettuja parsoja syötiin jokirapurisoton kera. Olisin itse halunnut sitruuna-timjamirisottoon tiikeriravun pyrstöjä, mutta hyvin sinne jokiravun pyrstötkin sujahtivat.


Jokirapurisotto ja paistettua parsaa
kahdelle

risotto

  • 1/2 litraa kanalientä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200g risottoriisiä
  • 1 lasillinen kuivaa omenasiideriä/valkkaria/skumppaa
  • 30g voita
  • 50g parmesaania
  • 1 rkl (sitruuna)timjaminlehtiä
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2dl jokiravunpyrstöjä
parsat

  • puoli nippua vihreää parsaa
  • nokare voita
  • 1/2 sitruunan mehu

Kuumenna kattilassa kanaliemi. Kuumenna toisessa kattilassa oliiviöljy ja kuullota siinä hienonnettuja sipulia ja valkosipulia 2-4 minuuttia. Lisää riisit ja sekoita kunnes riisit ovat hieman kuultavia. Lisää siideri/valkkari/skumppa ja jatka sekoittamista. 


Kun neste on haihtunut, lisää kauhallinen kanalientä. Kypsytä miedolla lämmöllä ja lisää lientä aina kauhallinen kun neste on haihtunut. Sekoita koko ajan ja jatka näin kunnes riisi on lähes kypsää (n. 15 minuuttia). Lisää timjami, ja sitruunan mehu ja raastettu kuori, sekä voi ja parmesaani. Anna risoton muhia pari minuuttia. 

Paista tässä välissä parsat. Sulata voi ja mausta se sitruunamehulla. Nappase parsoista puumainen tyvi pois ja paista ne pannulla. Sivele parsoihin paiston aikana sitruunalla maustettua sulatettua voita.

Lisää lopuksi risottoon jokiravunpyrstöt ja tarjoile heti paistettujen parsojen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...