keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Savulohijuustokakku

Tämä kakku osoittautui hittituotteeksi tytön synttäreillä ja omasta mielestänikin se oli oikein onnistunut. Liivatetta oli juuri hyvä määrä ja kakun koostumus oli miellyttävä. Makukin oli mainio ja snadisti erilainen kun "jo niin nähty" savulohimousse. Pohja oli tosin aika irtonainen ja mureneva, joten siinä tuotekehittely vielä jatkuu. Eipä se silti onneksi tuntunut kauheasti häiritsevän - leivänmuruset tarttuivat täytteeseen, joten nekin sai ihan hyvin syötyä.

Tein kakun 27 cm irtopohjavuokaan ja siitä riitti hyvin kolmelle kymmenelle hengelle.  



Lämminsavulohikakku

pohja

  • 300g saaristolaisleipää
  • 75 g margariinia
  • n. 2-3 rkl sitruunanmehua

lohi-juustotäyte

  • 600 g lämminsavustettua kirjolohta (n. 1 kg raakaa lohifilettä)
  • 1 iso tai kaksi pientä punasipulia
  • ½-1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 600 g tuorejuustoa (2 x ruohosipuli ja 1 x kylmäsavulohi)
  • 2 prk kermaviiliä
  • 1 dl lager-olutta
  • ½-1 tl mustapippuria
  • ½ dl sitruunamehua
  • 5 kpl liivatelehteä

koristeluun

  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 kpl punasipulia hienonnettuna
  • 150g kylmäsavulohta

1. päivä: Suolaa ja savusta lohifile. Jäähdytä, kääri leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin yöksi.

2. päivä: Tee pohja. Hienonna leivät muruksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja sitruunamehu. Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 27 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele leivänmuruseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murenna savukala ja tarkista että se on ruodoton. Hienonna punasipulit. Sekoita tuorejuustot, kermaviili ja notkista seos oluella. Sekoita joukkoon tilli ja punasipuli. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen liivatelehdet. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon ohueana nauhana koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Voitele vuoan reunat kevyesti. Se auttaa valmista kakkua irtoamaan paremmin ja reunoista tulee helpommin siistimmät. Kaada täyte vuokaan, tasoita. Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. 

3. päivä: Koristele hienonnetuilla puna- ja ruohosipulilla sekä kylmäsavulohiruusukkeilla.


2 kommenttia:

  1. Tämä lähtee tämänkin juhlajärjestelijän ruokalistalle. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iik, kun jännää! Kerro sitten että maistuisko. 😊

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...