lauantai 28. huhtikuuta 2012

Beef Jerky

Synttärimenun napostelupuolesta huolehtivat vanhat tutut tammisaarelaisystäväni S&T. Heidän kuivaamansa peuran ja naudanliha hävisivät lautasilta hyvin nopeasti, sen verran koukuttavaa tavaraa oli kyseessä. Beef Jerky on muuten jo toinen (kasvismuffinien lisäksi) synttärimenun herkku, joka sopisi paremmin kuin hyvin vappupiknikille. Vink vink! Mikäpä sen parempaa jyrsittävää kuohuviinin siemailun lomassa kuin tulisesti maustettu kuivattu liha.


Beef Jerky

Leikkaa liha (esim. naudan tai peuran paistia) ohueksi viipaleeksi (3-5 mm). Tämä on helpointa tehdä silloin kun liha on ollut pakkasessa ja on hieman kohmeaa. Laita liha marinoitumaan vähintään 8 tunniksi. Pyyhi marinadi talouspaperilla ja kuivaa lihaa kuivurissa noin 10h.

Punaviinimarinadi: punaviiniä, mustapippuria, valkosipulia, suolaa, soijaa ja chiliä oman maun mukaan

Oluthabaneromarinadi: tummaa olutta, habaneroa, suolaa, pippuria ja soijaa oman maun mukaan

Jos et omista kuivuria, niin Beef Jerkyä voi tehdä myös uunissa, kuten tehtiin äskettäin esim. Thetki blogissa.

2 kommenttia:

  1. Tämäpäs vaikuttaa hyvältä idealta juurikin brunssi/piknik -tarjottaviin! Uppoaa varmasti varsinkin miespuolisille enemmän kuin hyvin ;) Kuivurin hankintaankin, mikä on ollut pitkään harkinnassa, olisi taas yksi lisäperustelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin taitaa olla kuivurin hankinta edessä, ainakin jos tästä vuodesta tulee samanlainen sienivuosi kuin viime vuonna. Parvekkeella alkaa olla myös muutamat yrttipuskat siinä kunnossa, että olisi kuivurille käyttöä... Hmmmm... :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...