sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Grillataan ja chillataan 1 vuotta!

Tasan vuosi sitten oli se päivä, kun istuin mökillämme tässä samaisessa paikassa missä nytkin ja päätin aloittaa tämän blogin. Olimme noin vuosi tätä aikaisemmin T:n kanssa innostuneet Eat Helsinki -kirjan myötä tutustumaan bistrotyyppisiin, astetta fiilimpiin ravintoloihin, ja sitä myötä aloimme kokkailemaan enemmän kotonakin. Koska ravintoloissa saadut ideat tuppasivat unohtumaan, samoin kuin yrityksien ja erehdyksien kautta saavutetut onnistumisen tunteet kotikeittiössä, tulin siihen tulokseen että ne olisi hyvä kirjata jonnekin ylös.

Ravintolaillallisista ei ole tullut kauheasti raportoitua, koska meistä on kiusallista kuvata ravintolassa ja muutenkin osa tunnelmasta häviää kun yrittää kirjata kaiken syömänsä ylös muistiin. Se on harmi, sillä edelleen ravintolassa saadut ideat tuppaavat unohtumaan. Sen sijaan uusia ruokia tulee kokeiltua nykyään paljon useammin ja rohkeammin. Siitä kiitän tätä blogia.

Vaikka tyypillisesti innostukseni asioihin laantuu melkein yhtä nopeasti kuin se alkaakin, intohimo ruokaan palaa edelleen roihuvasti ja koko ajan suuremmalla tulella. On suurenmoista kun on vihdoin löytänyt itselleeen rakkaan harrastuksen, jonka parissa voi sekä nauttia rennosti että pinnistellä hurjasti ylittääkseen itsensä ja tuntea hetkittäin hienoja onnistumisen tunteita.

Koska mielestäni kaikkia iloisia asioita täytyy juhlistaa, juhlittiin meillä tietysti myös blogin syntymäpäivää. Ja sitä juhlittiin tietysti syömällä. Tällä kertaa meidän keittiössä ei kuitenkaan häärinyt se tavanomainen isäntäpäri, vaan kaikista ruoista vastasivat juhlavieraat. Me hoidimme vain juomapuolen. Menu oli huikea  ja se näytti tältä (postaan ohjeet erikseen):

G&C 1v menu

Amuse bouche

Alkupalat

Väliruoka

Pääruoat
Vihersalaatti
Raviolit kasvis-kookoskastikkeessa

Välijuustot

Jälkiruoat
Pashaa

Olutsnacksit
Juhlien ohjelmaan kuului myös kilpailuja, joiden palkintona oli chilintaimia. Ensimmäinen kilpailu oli makutunnistus. Alkuerissä kaikki saivat arvailla yrttejä. Paras tunnistaja tunnisti kaikki kahdeksan yrttiä, ja toiseksi paras tunnisti seitsemän. Tämä kaksikko pääsi finaaliin, jossa maisteltiin erilaisia ruoka-aineita, kuten lanttua ja pähkinöitä silmät sidottuna. Finaalikaksikko oli niin hyvä tunnistamaan ruoka-aineita, että voittajaa meinasi olla vaikeaa valita, mutta lopulta toinen vei voiton inkiväärin nopealla tunnistamisella.Toisena kilpailuna ohjelmassa oli tietovisa, jossa testattiin vieraiden tietämystä niin ruoka-aineista, valmistusmenetelmistä kuin tämän blogin sisällöstäkin. Voittajaryhmä oli aika ylivoimainen osaamisessaan.

Illan hämärtyessä pidettiin vielä drinkkikisa, jossa kolmen hengen ryhmiin jaetut vieraat saivat tehtäväkseen valmistaa persoonallisen drinkin minulle ja T:lle arvioitavaksi. Kilpailevissa drinkeissä nähtiin vivahteita mojitosta, mansikkamargaritasta ja pina coladasta. Persoonallisuudellaan häikäisi drinkki nimeltä 'Teini-ikä', jonka innoittajana oli isän viinakaapista pienenä valmistettu elämän ensimmäinen drinkki. Se sisälsi  vodkaa, rommia, konjakkia jne jne jne.

Kisan voiton vei kuitenkin upea chilidrinkki, joka valloitti meidät tuomarit sekä tyylikkäällä ulkonäöllään, että jännittävällä tulisen pehmeällä maullaan. Drinkin nimi oli 'Lemon revenger' ja se sisälsi vodkaa, cointreauta, murskattua chilisitruunakarkki, ananas​mehua ja päällä oli sulatettu vaniljajäätelöä. Nam!Kiitokset vielä kaikille juhlijoille sekä upeista ruoista että erinomaisesta seurasta ja kaikille blogia seuranneille kuluneesta vuodesta!

2 kommenttia:

 1. Huipun oloiset pippalot! Mukava idea toi et vieraat tuo tullessaan tarjoilut. Ja aiheeseen käypäset kilpailut vielä pisteenä iin päälle. Ei ole vaikea uskoa, että teillä on ollut hauskat blogisynttärit :)

  Onnittelut yksivuotiaalle blogille näin jälkikäteen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä kivat juhlat! Viime aikoina on tullut panostettua juhlissa enemmän ohjelmapuoleen kuin ennen, mm. parina vappuna ollaan kisattu parhaasta simasta. Näissäkin kisoissa vieraat oli kyllä ihan kympillä mukana. :)

   Kiitos onnitteluista ja vierailusta! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...