Yksi Viiden tähden illallisen tähtikokeista joutui peruuttamaan tulonsa viime hetkellä sairastumisen vuoksi. A oli tehnyt meille savulohirilletteä ja rosépippurimoussea, luultavasti tällä HOK-elanto lehden ohjeella. Koska kyseessä oli aika suuri annos, ja A on pieni nainen, hän ystävällisesti lahjoitti rilleten meille seuraavan päivän dinnerin alkupalaksi. Anopille ja appiukolle maistui, kuten myös meille! KIITOS!
Savulohirillette ja rosépippurimousse
10 hengelle
- 300 g kylmäsavulohta viipaleina
- 800 g lämminsavulohta fileenä
- 1 limetti
- mustapippurirouhetta
- nippu hienonnettua tilliä
- 1 dl smetanaa
- 3 liivatelehteä
Rosépippurimousse: - 2 pkt maustamatonta Hovi-juustoa
- 3 rkl roseepippureita
Vuoraa noin 8 dl:n leipävuoka ensin kelmulla ja sitten kylmäsavulohiviipaleilla. Silppua lämminsavulohi sormin ja mausta seos limetin mehulla, pippurilla ja tillillä.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata tilkkaseen kiehuvaa vettä. Sekoita liivate ja smetana ja yhdistä lohiseokseen.
Pakkaa lohirillette vuokaan ja käännä kylmäsavulohiviipaleet päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin kevyen painon alle. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa rillette vuoasta ja leikkaa se viipaleiksi.
Vaahdota hovijuusto ja lisää joukkoon pippurit.
Juomasuositus: Petit Chablis
Juomasuositus: Petit Chablis
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti