maanantai 2. joulukuuta 2013

Klaus K, American Christmas Grill

Minä(kin) sain ilokseni kutsun käydä veloituksetta maistelemassa Klaus K:n American Christmas Grill -joulubuffettin viikko pari sitten. Aika moni ruokabloggari onkin jo raportoinut illasta ilmeisen tyytyväisenä.


Mm. italialaisia leikkeleitä ja aasialaisia makuja sisältänyt alkuruokabuffet, valinnainen pöytiin tarjoiltu pääruoka (+ runsaat pöytäseurueen kanssa jaetut lisukkeet) ja runsas jälkiruokapöytä on tarjolla Klaus K:n Livingroomissa 2.-22.12.2013. Tsekkaa menu täältä.


Päällimmäisenä ruoista jäi mieleen se, että ne olivat _todella_ maukkaita. Osan guacamolen suolasta olisi voinut ripotella paahtopaistin päälle, mutta mitään muuta huomautettavaa ei makupuolelta löytynyt.

Alkuruokapöydän helmiä olivat ihanan raikas aasialaisittain marinoitu äyriäissalaatti, sekä kotimainen leppäsavustettu porsaan kassler. Pääruoat olivat kaikki erinomaisia ja jos niistä saisi valita vain yhden, joutuisin käymään kovaa taistelua aivan fantastisella savuvalkosipulivoilla maustetun Black Angus fileen ja vuohenjuusto-munakoisolasagnen välillä.
Jälkiruokatarjonnassakaan ei ollut mitään vikaa, mutta jostain syystä tykkään jälkkäripuolella enemmän yhdestä loppuun asti mietitystä annoksesta kuin lautasellisesta kakkupalasia (olihan siellä siis paljon muutakin kuin kakkua). Aika ähkykin alkoi olla jo siinä vaiheessa.. Jos nyt joku suosikki pitäisi valita niin maapähkinä-banaanikakku oli kivan erilainen ja amerikkalainen (tietysti myös herkullinen). Kun kerran amerikkalaisessa buffetissa oltiin niin valitaanpa se!

Ruokapuoli oli siiis kunnossa, kiitokset kokille! Vähän jäi kuitenkin mietityttämään tuo hintapuoli. Vaikka raaka-aineet olivat epäilemättä laadukkaita ja ähky taattu, 65 euroa on aika paljon buffetista. Lisäksi, olkoonkin varmasti Helsingin viihtyisimpiä hotellin aularavintoloita, tilan suora yhteys hotellin respaan väistämättä laskee tunnelmaa tuuman verran. *<:]

Nopsasti netistä tsekattuna muiden ravintoloiden joulubuffettien hinnat olivat palttiarallaa viiden kympin kieppeillä. Jos American Christmas Grillin hintaan sisältyisi vielä kupillinen tai pari munatotia, olisin very very happy customer. 

Joka tapauksessa, jos peruslanttuloodat ei ole sun juttu, niin käy ihmeessä hankkimassa jouluähky Klaus K:sta! Menu on juuri niin herkullinen kuin miltä se kuulostaakin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...