sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

3v. syntymäpäiväjuhlat

Meillä juhlittiin viikko sitten tyttären kolmivuotisjuhlia suvun ja kavereiden kesken isolla joukolla.

Tarjolla oli tapas-henkinen napostelupöytä, joka sisälsi juustoja, leikkeleitä, salameja, kasvistikkuja, suolakeksejä, ruisnachoja, oliiveja, pähkinöitä ja muuta pientä. Levitteiksi olin tehnyt paahdetuilla paprikoilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua hummusta sekä avokadohummusta. Suolaisella puolella tarjolla oli myös hitiksi noussutta valkosipuli-persiljavoilla ja mozzarellalla maustettua nyhtöleipää

Naposteluhengessä tarjolla oli myös klassisia cocktail-tikkuja. Niistä ensimmäisissä oli pestolla marinoitua mozzarellaa ja kirsikkatomaattia, toisessa rakuunalla-sinappi-vinegretillä marinoitua perunaa ja parsaa sekä kylmäsavulohta. Kolmansissa tikuissa oli lapsivieraiden hittitrio: nakki-kurkku-gouda. 

Makealla puolella otettiin varaslähtö vappuun kun tarjolla oli simaa ja munkkeja. Syntymäpäiväkakkuna oli sankarin toiveiden mukaisesti suklaakakku. Kakun täytteenä ja kuorrutteena oli molemmissa samaa suklaamoussea ja se oli ehkä tuhdein tekemäni kakku ikinä. Meinasin tekovaiheessa, että pakkohan sitä on raikastaa jollain marjoilla tai hedelmillä, mutta en uskaltanut lähteä haastamaan kolmivuotiaan eksplisiittistä toivetta suklaakakusta. Saamansa piti. Jotta suklaata olisi ollut tarjolla varmasti tarpeeksi, tein tarjolle myös syntisen herkullisia maapähkinävoi-brookieseja.

Tuhtia kakkua keventämässä tarjolla oli hedelmiä, marjoja ja karkkeja sisältänyt buffet, jossa uiskenteli myös muutama ihastusta herättäneitä banaanidelfiinejä.

Varsinaisena järjestettynä ohjelmana meillä oli vain ongintaa, jossa palkintona oli erilaisia vappuhärpäkkeitä - saippuakuplia, torvia ja paukkuserpentiinejä. Lapsilla tuntuikin olevan hauskaa kirmata pihalla ongintapalkintojen kanssa. Onginnan lisäksi olin järjestänyt alakertaan diskon, jossa aikuisilla tuntui menevän musiikki jalan alle lapsia paremmin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...