keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kakkukaksikko

Vietin eilen töissä viimeistä työpäivää, ja työkaverini saivat siitä hyvästä kakkua ja simaa. (Kyllä, olen alkanut jo treenata ensi vuoden simakisaa varten.) Työkavereista parhaille tarjotaan tietysti kakuista parhaimpia, joten pääsin leipomaan lempikakkujani!

Juustokakun ohje on peräisin Glorian ruoka ja viini -lehdestä ja suklaakakun ohjeen sain vuosia sitten ystävältäni E:ltä.



New York cheese cake

pohja
  •  200 g digestivekeksejä
  • 100 g voita
  • 1/2 tl kanelia
täyte
  • 3 prk (à 200 g) Philadelphia-juustoa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
kuorrutus
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl sitruunanmehua
Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Tee pohja: Murskaa keksit murusiksi. Sulata voi. Sekoita keksimurut, voisula ja kaneli. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte: Vatkaa tuorejuustoa kulhossa sähkövatkaimella noin 1 minuutti. Sekoita sokeri juuston joukkoon ja jatka vatkaamista hetki. Vatkaa kananmunat seokseen yksitellen. Raasta sitruunankuori. Purista sitruunasta 2 tl mehua talteen kuorrutusta varten. Lisää 1 rkl sitruunankuorta, vaniljasokeri ja ranskankerma täytteeseen.
Kaada täyte jääkaapissa jähmettyneen pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jalkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan, noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä.

Tee kuorrutus: Sekoita ranskankerma, sokeri ja sitruunanmehu keskenään. Levitä kuorrutus kakulle. Peitä kakku kevyesti tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Suklaakakku
  • 100 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 keltuaista
  • 225 g tomusokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 4 valkuaista
  • 2 tl vaniljasokeria 
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, jäähdytä. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Sekoita keltuaisvaahtoon sulatettu suklaa ja kuivat aineet. Vaahdota valkuaiset, lisää vaniljasokeri. Nostele valkuaisvaahto muuhun seokseen. Paista hyvin voidellussa vuoassa 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.

Tarjoile tuoreiden mansikoiden tai vadelmien sekä vaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nyt ollaan niin vaarallisella maaperällä mulle, että huhhuh. Minähän siis r-a-k-a-s-t-a-n kakkuja, oli ne millaisia tahansa, mutta itse olen ihan hirveän huono niitä tekemään. Lähes poikkeuksetta joku menee pieleen, vaikka kuinka orjallisesti yrittäisin ohjeita noudattaa.

    Edellinen (toska-kinuskikakku) oli jo maultaan varsin hyvä, mutta onnistuin keittämään kinuskia ihan aavistuksen liian paksuksi. Arvaa tarttuiko kakkulapioon/lusikkaan/hampaisiin..?

    Niin että seuraava meidän taloudessa nähtävä luomus taitaa olla Käpykakku a la kaupan kylmäallas. :D

    VastaaPoista
  2. Niinkun näistä postauksista voi huomata, niin ei mullakaan mikään ikinä ihan nappiin mene... Itse asiassa tuo juustokakkukin lätsähti jostain syystä jonkin verran, mutta väliäkö sillä. Jos siinä on 600g tuorejuustoa ja 400g ranskankermaa niin vähän matalampikin kakku riittää. Voihan sitä sitten kutsua vaikka tortuksi jos ei kakuksi kehtaa... ;)

    Toi suklaakakku on muuten sellainen takuuvarma onnistuja, sitä en _minäkään_ ole saanut kössittyä koskaan. Eli ei muuta kuin kokeilemaan! :P

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...