lauantai 24. syyskuuta 2011

T-luupihvit ja karamellisoitua sipulia

Oih ja voih mitä tämä syksy ja työkiireet tekevätkään blogillemme. Viikonloputkin menevät tietokoneen edessä istumiseen ja sen vähän ajan mitä jää jäljelle käyttäisi mieluummin tuolla metsässä köpöttelemiseen. No ehkä se on parempi mennä metsään kun viettää vapaa-aikakin netissä..

No ollaan me sentään syödä ehditty! Viime viikonloppuna grillattiin T:n pitkään himoitsemia T-luupihvejä. Ovathan muuten aika tiukassa löytää. Stockalta toki löytyy, mutta ei ihan heti hoksattu että niitä voisi varatakin niin että perjantaiksi varmasti saa lihat mökille matkaan. Daa.

No hyväähän se liha olikin. Oikeastaan järkyttävän hyvää. Vaikka en minä jaksanut syödä kun sen toisen puolen, sisäfilepuolen tietenkin. Kai se rasva ja luu siinä jotain vaikuttaa, koska pihvi oli _huomattavasti_ maukkaampi kuin perussisäfilepihvi. Tai ehkä se oli vaan se pihvin maskuliininen ulkonäkö... T:lle tosin nämäkään pihvit eivät olleet kaiketi tarpeeksi maskuliinisia, koska hän oli pettynyt pihvien paksuuteen (n. 2.5cm). Seuraavaksi pitää kuulema saada jotain porter house -pihvejä, jotka ovat samaa kamaa, mutta paksuudeltaan 8cm.. Just just.

Pihvit maustettiin suolalla, mustapippurilla ja valeltiin öljyllä. Sitten ne paistettiin erittäin kuumassa grillissä 2-2,5 minuuttia per puoli ja pidettiin sen jälkeen vetäytymässä foliossa kymmenisen minuuttia. Kaikki ohjeet alleviivaa tuota vetäytymisprosessia - että älä sitten hätäile vaikka mikä olisi. No tietysti silti hätäiltiin... mutta toisen paistokierroksen ja vetäytymiskierroksen jälkeen ne olivat suorastaan täydellisiä.Ennen pihvejä syötiin (ihan kuin olisi ollut tarpeen syödä alkuruokaa) savustettua siikaa. Ah että se on sitten hyvää. En syö enää mitään muuta kalaa kuin siikaa, se on parasta. Piste. Ja pihvien kanssa syötiin salaattia ja karamellisoitua sipulia. Kastiketta ei nähty tarpeelliseksi, sipuli hoiti sen duunin vallan hyvin.Karamellisoitu sipuli
  • pari sipulia suikaleina
  • oliiviöljyä 
  • fariinisokeria
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria 
Kuulota sipulia öljyssä tovi ja kippaa päälle maun mukaan fariinisokeria ja balsamikkoa. Hämmentele tovi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...