lauantai 24. syyskuuta 2016

Kanatäytteiset tortillarullat

Jos perustacot joskus alkaa tylsistyttää, niin kokeilepa näitä uppopaistettuja versioita! Vähän kyllä mietitytti maissitortillojen paistamisen jälkeen, että josko nämä nyt tästä vain popsisi perinteiseen tyyliin. Sen verran oli askartelemista jo niissäkin. Kiltisti kuitenkin asettelin kanatäytteen tortillan sisään, rullasin ja paistoin rasvassa rapsakoiksi. Hyviä olivat juu! Milloinpa rasvassa paistetut asiat eivät hyviä olisi!


Tortillarullien ohje on Jane Miltonin Meksikolainen keittiö -kirjasta, joka on ollut luotto-opukseni meksikolaisreseptien osalta jo pitkään. Kanatäytteeseen olisi ohjeen mukaan tullut myös fetajuustoa, mutta sellaista meidän jääkaapista ei sattunut löytymään. Ohjeen mukaan tortillat syödään tomaattisalsan kanssa, mutta itse tarjosin tomaattisalsan lisäksi guacamolea ja juustoista maissia. Tortillat viimeistelin vielä limemehulla, cheddar-juustoraasteella ja korianterilla. Nami!

Paistoin ensin maissitortillat, rullasin sisään kanatäytteen ja paistoin rypsiöljyssä.



Kanatäytteiset tortillarullat
(kuudelle)

  • 2 pkt kanafileitä (6 kpl)
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • (fetajuustoa)
  • rypsiöljyä
  • maissitortilloja 25-30 kpl
  • suolaa ja mustapippuria
Maissitacot
(25-30 kpl)
  • 1l meksikolaisia masa harina maissijauhoja
  • 1 l kylmää vettä
  • 1 tl suolaa 

Tomaattisalsa
  • 3 tomaattia pilkottuna ja siemenet poistettuna
  • 1/2 limetin mehu
  • pieni nippu korianteria silputtuna
  • 1/2 hopeasipuli hienonnettuna
  • 1 punainen chili hienonnettuna ja siemenet poistettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmista ensin salsa sekoittamalla kaikki ainekset ja maustamalla suolalla ja pippurilla. Nosta jääkaappiin odottamaan. (Valmista myös guacamole ja juustoinen maissi.)

Pane kananfileet suureen kattilaan ja lisää vettä niin että fileet peittyvät. Kiehauta vesi ja laske sitten lämpöä. Keitä kanoja 15-20 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Nosta kanat vedestä, anna jäähtyä hetki ja riivi kahden haarukan avulla pieniksi palasiksi.

Hienonna sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Sekoita joukkoon kana ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun (ja sekoita joukkoon murennettu feta).

Valmista maissitacot. Sekoita taikinan aineet keskenään ja pyöritä taikinasta suuren lihapullan kokoisia palloja. Paina litteäksi tortillaprässillä tai kattilalla ja paista kuumalla pannulla ilman rasvaa kypsäksi pari minuuttia per puoli. Tortillojen käsittelyä helpottaa jos pallon painaa litteäksi kaksin kerroin käännetyn pakastepussin välissä.

Täytä tortillat odottamaan uppopaistoa sitä mukaan kun ne kypsyvät. Laita lusikallinen kanatäytettä tortillan keskelle ja kääri tortilla tiukalle rullalle. Kun kaikki tortillat on täytetty, lisää pannulle rypsiöljyä n. 2,5 cm kerros. Kuumenna öljy ja laske 5-6 tortillarullaa kerrallaan öljyyn kypsymään. Ole varovainen kuuman öljyn kanssa.

Paista rullia 2-3 minuuttia välillä käännellen niin että ne ovat kullanruskeita. Valuta rullat talouspaperin päällä ja tarjoa ne heti salsojen, limelohkojen, cheddar-raasteen ja korianterin kera. Kyytipoikana maistuu mitä mainioimmin meksikolainen olut. 



29 kommenttia:

  1. Kaikki on parempaa kun sen uppopaistaa ;) Täydellisen kuuloisia rullia. Kiitos muuten kirjavinkistä. täytyy tutustua tuohon tarkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa. :D Kyllä vanha kansa tietää!

      Poista
  2. Herranen aika mitä herkkua! Varmasti vaivannäön väärti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli se sitten kyllä! Vähän kyllä mietin että pilaankohan mä nyt nää herkulliset vastapaistetut tortillat jos nakkaan ne tuonne rasvaan. :P

      Poista
  3. Oho, nämähän kuulostavat jänniltä herkuilta! Pitäisikin kokeilla!

    VastaaPoista
  4. NAM! Mä oon joskus tehnyt vähän vastaavia, reilussa öljyssä paistettuja kanataquitoja. Niin hyviä! En kylläkään silloin väsännyt lettuja itse, vaikka huippuhyviähän niistä itse tekemällä saa.
    http://hannansoppa.com/kanataquitot-ja-torkean-hyva-pico-de-gallo/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katos! Ajattelinkin että näille on varmaan olemassa joku kivempi nimi kuin tortillarulla. :D Mietin myös, että hyvin voisi oikaista valmiilla letuilla. Mulla on vaan aika läjä masa harinaa ravintolapäivän meksikolaisraflan jäljiltä, joten vielä vähään aikaan ei tartte kaupan tortillahyllyllä käydä.. Kiitos muuten kattausinspiraatiosa -> matto nääs. :)

      Poista
  5. Nämä ei voi muuta kuin maistua hyvältä, ai että!

    VastaaPoista
  6. On kyllä ihan älyttömän hyvänkuuloisia. Sopisi varmaan tosi hyvin juhlinnan jäykistämään seuraavaan päivään JOS jollain sellaisia joskus on.

    VastaaPoista
  7. Olen suunnitellut sata kertaa tekeväni näitä. Ja joka kerta nälkä on liian kova siinä vaiheessa, kun homma olisi enää uppopaistoa vailla :) Ei pustu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nää tosiaan luontevammin syntyisi niistä edelliseltä aterialta yli jääneitä tortilloja hyödyntäen. Harvoin niitä vaan jää niin paljon.. :)

      Poista
  8. Rasvaa ja suolaa. Ja texmexiä, mikäs sen parempaa...

    VastaaPoista
  9. Miten mullakin aina tuntuu, että kun puhutaan uppopaistamisesta, niin innostus laskee asteen alemmas. Ei siinä etteikö tulisi hyvää, mutta kun siitä on mukamas vaivaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siitä vaivaa! Räiskyvä rasva sotkee keittiön ja jäljelle jäänyt rasva pitää hävittää asianmukaisesti. Kaupan päälle kauhea rasvan käry keittiössä. :D Ihan perustellusti ei kannata suostua ihan mitä tahansa uppopaistamaan. :P

      Poista
  10. Nam ja mikä mainioin idea. Uppopaistetut ruoat on vaan niin hyviä eli tupla nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne on, valitettavasti. :D Tai tuossa kirjassa näitä kyllä väitettiin kevyeksi ruoaksi. Jos vaan öljy on tarpeeksi kuumaa ettei lätyt ime sitä liikaa. :)

      Poista
  11. Teen tortillaletut melkein aina itse, mutta en ole vielä tehnyt lättyjä itse kertaakaan pelkistä maissijauhoista. Pitää laittaa testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Pääsee paljon helpommalla ainakin vehnätortilloihin verrattuna, kun ne täytyy kaulia. Oikeanlaisen sitkon oon tosin saanut vain noilla PAN masa harinalla, jota onneksi löytyy aina etnisistä kaupoista.

      Poista
  12. Meksikolainen ruoka <3 Ja parhaat tacot tulevat masa harinasta!

    VastaaPoista
  13. Uppopaistaminen tekee kaikesta herkkua, mutta en kyllä ainakaan tällä hetkellä osaa edes kuvittelevani tekeväni noin kaikkea itse alusta loppuun. Hatunnosto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syödään näitä niin usein että menee jo aika rutiinilla. Vaan kun tehtiin 300 annosta ravintolapäivässä ja poistettiin tortillatkin paikan päällä, niin silloin meinasi olla vähän kiire. :D http://puistolanbistro.blogspot.fi/2016/05/ravintolapaiva-meksikolaisravintoa.html?m=1

      Poista
  14. Tortillat tekee kyllä masa harina jauhoista supernäppärästi ja nopeasti itsekin. Meillä on säkillinen maissijauhoja, niin saa tortillat tulille vaikka jääkaapin jämistä. Mutta voi olla että nälkä kasvaisi liian suureksi ennenkuin pääsisin uppopaistamiseen asti :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...