perjantai 11. marraskuuta 2016

Virtuaaliviinikerho: Tannat

Virtuaaliviinikerho kokoontuu taas! Kahden viikon päästä maistellaan Tannat-rypäleen viinejä. Jos haluat mukaan, niin kipaise hakemassa Alkosta alla olevat pullot (tai osa niistä), avaa Facebookista Puistolan bistron sivut ja ilmoittaudu siellä tapahtumaan Virtuaaliviinikerho, Tannat. Kahden viikon päästä, lauantaina* 26.11.2016 klo 19:00, maistelemme virtuaalisesti yhdessä viinejä ja vertaillaan kokemuksia.

* Edit: huomasin vahingossa tehneeni perjantaille tuplabuukkauksen, mistä syystä virtuaaliviinikerho siirtyy pidettäväksi lauantaina. Pahoittelut!! 


Tunnustettakoon, että itse en ollut kuullutkaan ko. rypäleestä ennen kuin edellisen viinikerhon osallistuja ehdotti tätä rypälettä viinikerhon seuraavaksi teemaksi. Ja sehän tässä koko pointti onkin, oppia uutta! Kävin pikkuisen etuilemassa ja maistoin yhtä näistä viineistä pari viikkoa sitten Viini- ja ruokamessuilla, ja ainakin se viini miellytti kovasti!

Tannat-viinit ovat nimensä mukaisesti erittäin tanniinisia. Tannat on kotoisin Ranskasta, mutta ainakin Alkon valikoiman viinit, joissa tannatia oli käytetty, olivat ympäri maailmaa. Etelä-Amerikassa tuotetut tannatit ovat tyypillisesti mokkaisia, tanniinisia ja täyteläisiä. Omasta maistiaiskokeilusta tuli tuntuma, että kyseessä on saman tyyppinen muheva, maukas ja täyteläinen, mutta ytykkäämmillä tanniineilla varustettu rypäle kuin malbec.

Viinien valikoiminen oli tällä kertaa helppoa, koska Alkon valikoimissa oli yhteensä kuusi tannat-rypälettä sisältävää viiniä. Kaksi niistä oli 100% tannat-viinejä ja neljä sekoiteviinejä. Valitsin neljästä sekoiteviinistä ne kaksi, jossa tannat oli päärypäle.

Tässä he ovat:

1. Salton Intenso Tannat 2013, 10,35 €, Brasilia

Viini-lehti antaa tälle viinille neljä tähteä ja kertoo että viini on hintaansa laadukkaampi. Antti Vahtera suosittelee tämän viinin kanssa nautittavaksi entrecotea.

2. Garzón Tannat 2013, 13,98 € Uruguay

Viini-lehti antaa tällekin viinille neljä tähteä ja hinta-laatusuhteeksi arvon 1. Antti Vahteran mukaan tämän viinin kanssa kannattaisi syödä poroa.


Pasisen euroa edullisempi ja nuorempi viini ei saa Viini-lehdeltä kuin kolme tähteä, mutta hinta-laatu-suhde on silti vielä plussan puolella.

Bonus-viini: Duc de Larsan Madiran 2013 9,99 € Ranska

Rypäleen kotiseutua kunnioittaen bonusviininä maistellaan ranskalaista viiniä, vaikka se saikin Viini-lehden arviossa vain kaksi tähteä ja hinta-laatusuhteen -1.


Puistolan bistron menusuositus meni chilimajoneesin osalta viime kerralla niin pahasti metsään, että suosittelen tällä kertaa noudattamaan ammattilaisen neuvoja. :P Sen verran minäkin uskalla suositella, että punaista lihaa sen kannattaa olla.

Ps. Opin muuten Ruoka- ja viinimessujen viinitemppuradalla, että suklaan rasva pyöristää viinin tanniinit. Otapa siten jälkkäriksi jotain kunnolla tummaa suklaata ja järjestä samalla viinin ja suklaan maistelu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...