maanantai 3. lokakuuta 2011

Menu Mexico

Viime lauantaina koitti vihdoin siskoni paljon odotetut tuparit, joissa pääsimme kokkaamaan meksikolaisruokia. Määrien suhteen tuli vedettyä överit (kuten aina), mutta nämä sapuskat on onneksi sellaisia että ne maistuivat vallan mainiolta vielä (ja ehkä erityisesti) juhlien jälkeisenä aamuna...

Kaikki ruoat paitsi kanatäyte maistuivat luullakseni sellaiselta kuin niiden kuuluihin. Kana oli limemarinadissaan ilmeisesti liian kauan, koska se ei juuri muulle kuin limelle maistunutkaan. Täytyy kokeilla sitä joskus uudemman kerran... Lisäksi lättyjä vääntäessämme totesimme, että bileissä kannattanee tehdä ennemmin vehnä- kuin maissilättyjä, koska ne voi esivalmistella paremmin. Yritimme nimittäin leipoa maissilätyt samaan aikaan kuin niitä paistoimme, mikä osoittautui vähän turhan hitaaksi puuhaksi. Valmiiksi kaulitut vehnälätyt oli sen sijaan aika kivutonta paistaa viime tipassa.

Oma suosikkikohtani menussa oli edellisenä päivänä kehitelty Pina colada pannacotta. Ihka ensimmäinen  itse ideoimani reseptini!! Jälkkärille olin asettanut kaksi rajoitusta: sen tuli olla sellainen jonka pystyi tekemään etukäteen, ja siinä tuli olla rommia. Aikaisemmin suunnitelmissa olleet Juopuneet banaanit tipahtivat listalta tuon ensimmäisen kriteerin vuoksi. Meinasin jo luopua koko jälkkäristä, kunnes keksin, että voisin tehdä pannacottaa joka maistuu Pina coladalle. Ja sille se kyllä ainakin omasta mielestäni maistuikin!

Kommenteista päätellen juhlavieraiden suosikki oli Juustoinen maissi. Kieltämättä makean ja kermaisen maissin ja tulisten jalopenojen yhdistelmä oli aika järkyttävän hyvä. Sitä täytyy tehdä uudelleen. Lihatäytteistä suosituimpia olivat ehdottomasti naudanliha- ja possunlihatäytteet, kun taas kana- ja jauhelihatäytteet jäivät vähemmälle suosiolle. Salsapuolella mangosalsa tuntui hieman turhalta, kun taas sipulirelissi keräsi paljon kehuja. 

Ruokapuolta suositumpi taisi kuitenkin olla juhlien juomatarjonta. Ruokien kyytipoikana nautittiin nimittäin kaiken maailman margaritoja. Ideana oli, että talo tarjoaa margarita-ainekset, mutta vieraat voivat halutessaan tuoda mukana margaritaan ns. "nimikkoraaka-aineen". Kaiken kaikkiaan maistelimme illan aikana seuraavia margaritoja: mansikkamargarita, mustikkamargarita, mustaherukkamargarita, exoticmargarita (ananasta ja nektariinia), kiivimargarita, seljankukkamargarita ja sitruunamelissamargarita. Viimeksi mainitun piti olla minttumargarita, mutta kaupasta oli kaiketi tarttunut käteen väärä puska. No, hyvin toimi sitruunamelissamargaritakin! 

Osan ohjeista olenkin jo ehtinyt postata ruokia treenatessa. Loppujen ohjeet latailen tänne erikseen jahka kerkiän. :)Menu Mexico

 nachoja nälkäisimmille

 ***
 minimaissi- & -vehnätortillat
 possunlihatäyte
 naudanlihatäyte
 kanatäyte
 jauhelihatäyte
 juustoinen maissi
 caesarsalaatti
 guacamole
 tomaattisalsa
 mangosalsa
 mustapapusalsa
 sipulirelissi

 ***
  piña colada pannacotta  

3 kommenttia:

 1. Nam, kuulostaa herkulliselta!! Kirjoitin juuri tänään jutun mainiosta meksikolaisravintolasta Portobelloon: http://portobello.posterous.com/mahtava-meksikolainen-cafe-de-nopal

  Kannattaa käydä kokeilemassa! :)

  Iloa syksyyn!

  VastaaPoista
 2. Olin juuri lukemassa postaustasi kun sain ilmoituksen tästä viestistä. :) Cafe de Nopal on fantastinen ravintola, kunhan ei mene sinne liian kiireellä tai nälkäisenä.. ;) Olen käynyt siellä vain lounaalla ja pitäisikin mennä testaamaan iltamenu, mutta juuri nyt meksikokiintiö on sattuneista syistä hyvin täytetty..

  Oletko muuten käynyt testaamassa Helsingin toista "oikeaa" meksikolaista: Pueblo bar y Taqueriaa? Minusta se ei aivan yllä Nopalin tasolle, mutta on kyllä tervetullut lisä Helsingin ravintolakartalle. :)

  VastaaPoista
 3. Apua, tiedätkös mitä? Huomasin vastauksesi vasta nyt! Ihan "pienellä" viiveellä vaan :D Isot pahoitteluni!

  En ole käynyt, mutta listalla on, samoin kuin Patrona. Jälkimmäisen ovenripaa olen pariin kertaan käynytkin nykimässä, mutta paikka on aina ollut täynnä.

  Ihanaa ja aurinkoista kesää, kuullaan taas! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...