Sisko kävi muksujensa kanssa viettämässä meillä mukavan syyslomaillan. Saunottiin, pelattiin lautapelejä ja syötiin tortilloja. Kylläpä olikin kivaa! Tortillat täytettiin carnitaksilla, juustoisella maissilla, tomaattisalsalla ja guacamolella. Tuo juustoinen maissi on kyllä järkkyhyvää, vaikkei se kovin kauniilta tuossa kuvassa näytäkään... :]
Carnitas (mausteiset lihapalat)
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl timjamia
- 1 tl meiramia
- 1,5 kg luutonta porsaanlihaa (esim. etuselkää tai lapaa)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- 200g voita
- 1 appelsiini kuorineen 8 lohkoon leikattuna
- 1 pieni sipuli paksuina viipaleina
- 1 hopeasipuli
- kourallinen jalopenosuikaleita
- 3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
Murenna laakerinlehdet huhmareessa. Lisää timjami ja meirami ja hiero survimella hienoksi jauheeksi. Leikkaa liha 5 cm kokoisiksi paloiksi ja pane palat kulhoon. Lisää yrtit ja suola. Hiero mausteseos sormilla lihaan. Peitä kulho ja anna lihan marinoitua vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
Kuumenna rasva padassa. Lisää lihapalat, appelsiinilohkot, valkosipulinkynnet ja sipuli. Ruskista lihat kauttaaltaan. Peitä pata kannella ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä noin 2-2,5 tuntia.
Valmista lihan hautuessa salsa. Halkaise sipuli ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Pilko jalopenosuikaleet. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää päälle appelsiinimehu. Sekoita varovasti. Peitä kannella ja nosta kylmään odottamaan.
Ota kansi pois ja poimi padasta appelsiinilohkot, sipulit ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä ilman kantta, kunnes kaikki lihaneste on imeytynyt ja lihapalat ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä. Revi liha suikaleiksi ja lisää salsa lihan joukkoon. Paista seosta miedolla lämmöllä hetki niin että sipulit ja jalopenot ovat hieman lämmenneet.
Ps. Mausteiden määrät saa helposti tuplata ellei jopa triplata...
Ps. Mausteiden määrät saa helposti tuplata ellei jopa triplata...
Juustoinen maissi
- 600 g pakastettua maissia
- 50 g voita
- 1 pieni sipuli hienoksi pilkottuna
- 115 g valutettuja säilykejalopenon viipaleita hienoksi pilkottuna
- 130g täysrasvaista tuorejuustoa
- 1 dl vastaraastettua parmesaania sekä lastuja koristeluun
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
Sekoita mukaan tuorejuusto ja parmesaaniraaste. Pidä pannua miedolla lämmöllä niin kauan, että molemmat juustot ovat sulaneet. Mausta seos suolalla ja pippurilla, kumoa lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja ripottele päällä parmesaanilastuja.
Pitänee kokeilla tuota juustomaissia...
VastaaPoistaSe on kyllä kaikessa tulisuudessaan, makeudessaan ja juustoisuudessaan aika herkkua! :) Kiitos visiitistä!
VastaaPoista