Olin viime viikon kipeänä ja elin lähinnä nakkikeiton voimalla. Viikonloppuun mennessä olin toipunut jo sen verran, että oli pakko päästä taltuttamaan suureksi kasvanutta leipomishimoa. Jonkinlaista kakkua oli saatava. Ja kun viikonloppua mentiin viettämään uunittomalle mökille, niin leipominen oli paljolti taas liivatteen varassa.
Mökkimatkalla kehitin mielessäni täydellisen kakun. Ja hei huom., jo toinen oma ideani! Tai no luultavasti olen nähnyt jotain tällaista jossain kakkublogissa tai ruokalehdessä ja nyt alitajuntani yrittää huijata, että olisin jotenkin luova.. No anyways, ideana oli tehdä kakku, jossa on digestive-pohja (murennettuja digestive-keksejä, voita ja kanelia), sitten kerros kanelissa, fariinisokerissa ja vaniljasokerissa kuulotettuja omenakuutioita ja päällimmäisenä kerroksena pannacottaa (extra-vaniljalla). Eikö kuulostakin hyvältä!?
Idea saattoi olla hyvä, mutta toteutus ei sitten taaskaan mennyt niin kuin Strömsössä... Ongelma 1: mökin kuiva-ainekaapissa olikin vähemmän liivatelehtiä odotuksiini nähden. No, ei tämä vielä niin vakavaa... mutta se Ongelma 2: Käytin kakun tekemiseen irtopohjavuokaa, joka kesällä saman tyyppistä mansikka-pannacottakakkua tehdessä leväytti pannacottakerroksen pitkin jääkaappia. Ylläri ylläri, jääpaappini oli yltä päältä pannacotassa tälläkin kertaa. Ystäväni veljeä lainaten: kehno on tyhmän olla!
No, kaikista kommelluksista huolimatta kakku oli makumaailmaltaan NIIN hyvä, että päätin kirjata ohjeen tänne muistiin. Koska tätä pitää saada toistekin! Ai niin, ja määrät ei oo niin justiinsa.....
Omena-pannacottakakku
- 1 irtopohjavuoka joka ei vuoda
pohja:
- puoli pkt Digestive-keksejä
- 100g voita
- 1 tl kanelia
omenakerros:
- 4 suurta kirpeää omenaa
- 1 rkl voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl kanelia
pannacottakerros:
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl kevytmaitoa
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 vaniljatankoa
- 3 liivatelehteä
Valmista pohja. Murenna keksit tehosekoittimella ja sulata voi. Sekoita keksimurut, voi ja kaneli ja painele seos vuotamattoman irtopohjavuoan pohjalle.
Valmista seuraavaksi omenatäyte. Kuori ja kuutioi omenat. Kuulota omenia muutama minuutti pannulla voissa ja mausta ne sokereilla ja kanelilla. Kaada omenat keksipohjan päälle.
Valmista lopuksi pannacottatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita sillä aikaa kattilaan kerma, maito, sokerit ja halkaistut vaniljatangot. Kiehauta seos ja anna maustua 10-15 minuuttia. Poista vaniljatangot, ja kaavi niiden sisältä vaniljasiemenet seokseen. Kiehauta tilkka vettä mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää sulaneet liivatteet kermaseokseen ja jäähdytä seosta hetki. Kaada se sitten varovasti omenatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti