maanantai 28. toukokuuta 2012

Blinit

Viimeisestä postauksesta on taas vierähtänyt pari viikkoa. Vapaa-aikani on vienyt yllättävä asunnonvaihtopäätös. Keksimme pari viikkoa sitten laittaa asuntomme myyntiin ja nyt se on sitten myyty. Kääk. Enää pitäisi löytää joku soppi (mielellään hyvällä keittiöllä varustettu) johon roudata kamppeet parin kuukauden päästä. Jännää!

Helatorstaiviikonloppuna avattiin grillikausi kunnolla mökillä, mutta ennen niitä ruokia yritän saada kirjattua viimeiset blogisynttäriherkut. Hävettää kun niitä on vieläkin jäljellä... Aloitetaan ystäväni A:n tarjoamista herkullisista blineistä, jotka hän kuskasi lämpölaukussa moottoripyörän kyydissä. *respect* Ohje on kotoisin täältä.


Nevskin blinit
  •  3-3,5 dl maitoa (tai vettä)
  • 20 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 1 keltuainen
  •  1/4 pulloa pilsneriä
  • 2 valkuaista
  • paistamiseen kirkastettua voita
Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä. Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista. Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

Kuumenna blini-, paistin-, tai lettupannu. Paista kuumassa, kirkastetussa voissa blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.

Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa. Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi. Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa. Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

Ellet tarjoa blinejä heti, säilytä ne huoneenlämmössä ja kuumenna uunissa tai uudelleen pannussa. Teflonpannussa voit paistaa kookkaita tattariräiskäleitä ja jakaa ison blinin neljään osaan. Blinit eivät saa olla liian paksuja. Tästä määrästä tulee 7 blinipannun kokoista ohukaista (halkaisijaltaan noin 12-13 cm).

Kirkasta voi näin: Kuumenna voi kattilassa. Kuori vaahto pois. Jäähdytä, tee pintaan reikä ja valuta hera pois. Näin blinit eivät tartu pannuun, sillä voin hera palaa herkästi pannuun kiinni. Käytä keliaakikon blineihin vehnäjauhojen asemesta gluteenitonta vehnäjauhoseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...