perjantai 22. maaliskuuta 2013

Vaniljajäätelö

Tulipa mieleen tästä kirpeästä kevätpäivästä (-22 astetta), että viikko sitten tuli tehtyä niin hyvää jäätelöä, että ohje ansaitsisi tulla laitetuksi muistiin. Itsetehty jäätelö on kyllä hyvää, ja sen verran helppoa että sitä sietäisi tehdä useamminkin. Ohje on kotoisin täältä, tosin itse tein sen puolitoistakertaisena ja vähän reilummalla vaniljalla. Muokatusta ohjeesta tuli n. 10 annosta.

Vaniljajäätelö
  • 7 kpl kananmunan keltuaista                            
  • 2.5 dl sokeria
  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 vaniljatankoa
  • 5 dl kuohukermaa
Halkaise vaniljatangot pituussuunnassa ja kaavi siemenet ulos. Lisää kattilaan maito, vaniljatankojen siemenet ja vaniljatangot. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja jätä seos maustumaan hetkeksi. Vaahdota sillä aikaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Poista vaniljatangot maidon seasta ja kaada tilkka maitoa munasokerivaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää sitten loppu maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kunnes vaahto häviää ja seos sakenee, älä kuitenkaan anna kiehua! Laita seos jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti jäähtyneeseen munamaitoseokseen. Kaada seos pakastusastiaan ja laita kolmeksi tunniksi pakastimeen.

Ota jäätelö pois pakastimesta ja sekoita sitä joko sähkövatkaimella tai perunasurvimella, jotta syntyneet kiteet rikkoutuisivat. Laita takaisin pakastimeen ja toista kahden tunnin kuluttua. Pakasta vielä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...