keskiviikko 7. elokuuta 2013

Hulluna vartaisiin

Parina viime kesänä grillattiin monen monta kertaa ribsejä. Ne olivat myös jokaisen mökkivieraan vakkariruokatoive. Jostain syystä tänä kesänä niitä ei ole tullut tehtyä kuin kerran tai pari. Sen sijaan tämän kesän hittituotteeksi näkyy muodostuneen vartaat. 
 
Meillä kotona grillattiin 90-luvulla aina lihat ja kasvikset vartaissa. Keskenään sekaisin. Nätin värikkäitähän ne oli, mutta siinä vaiheessa kun possu oli kypsää, kasvikset olivat joko mustia tai tippuneet pois vartaista. Tästä syystä en ole juurikaan nähnyt ideaa vartaiden kanssa säätämisessä. 
 
Tänä kesänä me ollaan grillattu vartaissa naudan sisäfilettä, souvlaki-possua, satay-kanaa, tiikerirapuja, leipää, kasviksia, mansikoita ja vaahtokarkkeja ja what not. Ja olen ihan vakuuttunut että kaikki on ollut parempaa kuin esim. pihveinä grillattaessa. Kai se on se paistopinnan suurempi määrä? Tai pienempien lihapalojen nopeampi maustuminen? Kypsyydetkin on olleet kohdallaan. Vartaita on helpompi siirrellä grillin kuumuuden mukaan paikasta toiseen ja lihan kypsyyttä on helppo tarkkailla.   
 
Eli ei muuta kuin vartaita väsäämään!


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...