keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Vadelmajuustokakku

Meidän pikkutyttynä on oikea vierasmagneetti. Hyvä, koska mikäpä sen mukavampaa kuin kahvitella rakkaiden siskojen ja ystävien kanssa! Tämänpäiväisille vieraille innostuttiin neidin kanssa leipomaan yhdessä vadelmajuustokakkua. Tytössä on ainesta kokiksi, seuraa nääs erittäin tarkkaavaisena keittiötouhuja kantorepussa. :)

Kakusta tuli oikein maukas ja ihanan vadelmainen! Heitin ainekset summassa ja liivatteen määrä oli omaan makuuni oikein sopiva. Jos kuitenkin haluaa kakusta salonkikelpoisen sileine reunoineen niin liivatetta kannattanee laittaa yksi enemmän.


Vadelmajuustokakku

  • 200g digestivekeksejä
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 75g voita
  • 400g pakastevadelmia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200g tuorejuustoa
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 5 liivatelehteä
  • tarjoiluun: tuoreita vadelmia, turkkarimurua ja lakritsikastiketta
Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu voi. Painele pohja leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa 10 min.

Valmista vadelmamousse. Kiehauta pakastevadelmat ja siirrä jäähtymään. Ota talteen pari rkl vadelmien mehua. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, sokerit ja vadelmat. Sekoita. Lämmitä tilkka vadelmien mehua mikrossa ja liuota mehuun liivatteet. Sekoita liivate moussen sekaan ja kaada jäähtyneen kakkupohjan päälle. 

Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ja tarjoile tuoreiden vadelmien, turkinpippurimurun ja lakukastikkeen kera.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...