maanantai 6. heinäkuuta 2015

Savukala-panzanella

Ruoanlaitto on ollut viime viikkoina helppoa. Glorian ruoka ja viini -lehden kaksi viimeisintä numeroa ovat olleet nimittäin sellaisia, että voisin kokata koko lehdet läpi. Ja niin olen ajatellut tekevänikin. Ruoanlaitossa usein työläintä on suunnittelu. Ensin pitää miettiä, että mitä tekee mieli (kauhean vaikeaa joskus) ja sitten etsiä paras mahdollinen ohje kyseiselle ruoalle netin syövereistä tai keittokirjoista. Helpommalla pääsee kun päättää kokata jotain siitä lehdestä tai keittokirjasta joka ensin sattuu käsiin. 


Tämä savukala-panzanella tuli valituksi tänään, koska viikonlopulta pöydälle oli jäänyt maleksimaan yksi kokonainen patonki. Hävikistä herkuksi siis! Ja herkkua tämä tosiaan olikin! Ja lievitti hieman sitä tuskaa, jonka Sisiliassa matkailevat ystävät aiheuttavat Facebook-päivityksillään. :)


Savukala-panzanella
(neljälle)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikas patonki tai muuta vaaleaa leipää
  • 0,5-1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa tai tummaa balsamicoa
  • 250g kirsikkatomaatteja
  • 400g lämminsavustettua kalaa
  • 1 salaatti/kesäsipuli
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä.
Kuori ja viipaloi valkosipuli ja lämmitä se oliiviöljyn kanssa pannulla. Kuutioi vaalea leipä ja lisää pannulle. Paahda leipäkuutioita pannulla kunnes saavat hieman väriä.

Kaada leipäkuutiot isoon kulhoon, mausta balsamicolla. Halkaise tomaatit ja purista niistä mehua leipien päälle. Laita tomaatit, viipaloitu sipuli, kaprikset ja basilikanlehdet kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kevyesti. Lisää savukala paloina salaattiin ja nauti heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...