keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Suppis-pekoni-papupaistos

Viime viikolla Silakkamarkkinoilta tarttui mukaan suutarinlohta, kylmäsavulohta ja saaristolaisleipää, ja Hulluilta päiviltä lämminsavulohta. Jääkaapista löytyi lisäksi porkkanaa, punajuurta ja bataattia, mistä tuli mieleen, että aineksista puuttuu enää oikeastaan possu, ja niin meillä on jouluruoat kasassa. Niinpä meillä vietettiin viikonloppuna pienimuotoisia pikkujouluja.

Alkukaloina syötiin savulohta moussena ja muita kaloja sellaisenaaan saaristolaisleivällä. Kinkun virkaa hoiti ylikypsä kassler, ja se sai seurakseen porkkana- ja bataattiranuja, punajuuricarpacciota vuohenjuustolla, sekä tätä oikein mainiota "sienisalaattia".  Jälkkärinä syötiin auraa, piparkakkua ja glögiä. Kyllä, nyt jo. Koska viime vuonna raskauden vuoksi jäin kokonaan ilman aurajuustoa! Niin kerta!

Tämä sieni-papu-pekonipaistos oli niin hyvää, että sillä voisi korvata minun mielestä aika kamalan suolasienisalaatin perinteisessä joulupöydässä tästä lähtien. Sovitaanko niin? Lihatonta lokakuuta viettävät voivat korvata pekonit pinjansiemenillä, näin oli tehty alkuperäisessä ohjeessa, joka on kotoisin jostain vanhasta ruokalehdestä. Suppiksien tilalla voi käyttää myös kantarelleja jos niitä joku vielä löytää.


Suppis-pekoni-papupaistos
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pkt pekonia
  • 1 litra suppilovahveroita/kantarelleja
  • 1 pss vihreitä pitkiä papuja
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mustapippuria
Kypsennä papuja 5 minuuttia kiehuvassa vedessä ja siirrä odottamaan. Hienonna pekoni ja käristä rapeaksi. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja putsatut suppilovahverot. Paista kunnes suppisten neste on haihtunut. Lisää joukkoon pavut ja mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...