keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Vauvan kanssa Tallinnassa

Kävimme lokakuun lopulla tyttöreissulla Tallinnassa. Mukana oli neljä vähän isompaa tyttöä ja yksi pikkuruinen tytöntyllerö. Ajattelin listata tähän vinkkivitosen jos joku muukin on menossa Talliinnaan vauvan kanssa.  

Menimme perjantaina Suomenlahden yli Pihlan kanssa kaksistaan heti aamusta, koska muu poppoo pääsi mukaan vasta iltalaivalla enkä halunnut missata yhtä kokonaista päivää Tallinnassa (enkä sekoittaa Pihlan yöunirytmiä). Laivamatka sujui mukavasti sekä leikkipaikalla että kahviloissa istuskellen. Lounasta kävimme syömässä laivan ala carte ravintolassa, jossa neitokainen nautti kasvissoseensa samalla kun minä söin caesar-salaatin. Kävimme myös Tax free myymälässä bongaamassa, että Tallink Silja on ottanut valikoimaansa virolaisia pienpanimo-oluita. Isot propsit siitä!
Sujuvuus loppuikin sitten aika nopeasti Tallinnan vanhaan kaupunkiin saavuttuamme. Sujuvat cityvaunumme eivät olleetkaan niin kovin sujuvat Tallinnassa, jossa isojen mukulakivien lisäksi jokaiseen kauppaan ja ravintolaan pitää kävellä muutama porras ylös tai alas ja selvitä niiden lisäksi ahtaasta ovesta. Kyllähän sellaisesta selviää jos on kaverit auttamassa, mutta kun oltiin kahdestaan niin shoppailut sai unohtaa. 1. vinkki: ota mukaan kantoreppu!

Aikamme ikkunashoppailtuamme suuntasimme hotellille, joka oli vanhassa kaupungissa sijaitseva Telegraaf. Huilimme tovin hotellilla ja lähdimme sitten taas metsästämään ruokapaikkaa. Bongasin ihan raatihuoneentorin nurkilta Hopnerin, jossa oli ruoan lisäksi tarjolla satoja pienpanimo-oluita. Viiden pintaan perjantaina paikka oli vielä lähes tyhjä, joten mahduimme hyvin vaunuinemme sisään mukavan tarjoilijapojan avustamana (taas ne ahtaat ovet ja 10 porrasta). Hopnerissa söin kelpo vuohenjuustosalaatin ja ribsit yhden herkullisen red alen saattelemana parilla kympillä. Nice!
Kahdeksalta perjantai-iltana pikkuneitimme olikin jo unten mailla ja minä vietin loppuillan rentouttavasta kylvyssä nautiskellen. 2. vinkki: panosta hotelliin, koska hotellissa vietetään aikaa normaalia enemmän.
Lauantaina aamupalan jälkeen tytöt meni kasvohoitoihin hotellin Spahan, ja me köllittiin Pihlan kanssa altailla ja saunassa. Kävimme hotellin Spassa toisen kerran myös illalla ennen kuin tytöt suuntasivat kaupungille dinnerille. 3. vinkki: Spa on mukavaa vastapainoa kuluttavalle kaupunkilomailulle, joten mene Spa-hotelliin jos mahdollista.


Ihan koko aikaa emme sentään hotellissa olleet, vaan lauantaina köpöttelimme Telliskiven alueelle shoppailemaan ja syömään. Söimme lounasta F-hooneessa, jonka sisustus viehätti kovasti. Ruokakin maittoi, erityisesti alkupalat. Pääruoaksi ottamani open furgeri (sämpylätön burgeri) oli sen sijaan vähän ankea tapaus, en suosittele.

Telliskiven shoppailureissun ja uuden spa-keikan jälkeen muut tytöt lähtivät illallistamaan kaupungille, ja me jäätiin Pihlan kanssa hotellille. Tilasin illallisen hotellin huonepalvelusta burgerin ja suklaakakun, jotka olivat molemmat huippuhyviä. Dinnerin hinnaksi tuli 19€ eikä huonepalvelumaksuakaan peritty, koska tilaus tehtiin ravintolan aukioloaikaan. 4. vinkki: jos vauva on iltauninen, mene hotelliin jossa on huonepalvelu. Eikä ollenkaan haittaa jos hotellissa on ravintola joka on valittu vuosia maan parhaimmistoon...

Tämä on Pihlan iltapa, ei minun dinneri..


Sunnuntain käytimme shoppailuun ja kotiin palasimme kaikki aamupäivälautalla. Meillä oli paluumatkalle varattuna hytti, jossa loikoilimme matkan nauttien hyttipikniklounaaksi kaupungilta mukaan ostettuja herkkuja. 5. vinkki: Kaubamajassa on hyvä valikoima lastenvaatteita ja leluja kahdessa kerroksessa.

Ihana reissu! Täytyy päästä uudestaan! Vieläköhän sitä joulumarkkinoille ehtisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...