torstai 20. heinäkuuta 2017

Mökkiprojekti - keittiö viimeistelyä vaille valmis

* Yhteistyössä Ideal-Keittiöt *

Mökkiprojekti etenee! Sokkeleita vaille valmis keittiömme otettiin käyttöön juhannuksena ja olemme nyt ehtineet nauttia astianpesukoneen, induktiolieden, uunin, juoksevan veden ja jääkaappipakastimen suomista iloista jo pari ensimmäistä lomaviikkoa. Aaaah! Vaikka minä niin grillaamista rakastankin, niin alkoi jo vähän tympiä se pelkällä tulella kokkailu ja etenkin nokisten astioiden ainainen tiskaaminen. Mökkifiilistä mukavuudet eivät ole vähentäneet, päinvastoin, nyt on ehtinyt jopa viettää aikaa jonkin verran riippukeinussakin!


Halusimme keittiön kaappeihin jotain muuta kuin iänikuista kiiltävää valkoista, ja päädyimme lopulta pitkien pohdiskelujen jälkeen erittäin rohkeasti vaalean harmaaseen. :D Liiallista moderniutta pyrimme välttelemään valitsemalla ovimalliksi peiliovet, joskin hyvin simppelit sellaiset. Vetimiksi valitsimme rosteriset nupit, jotka lisäsivät myös perinteistä tyyliä. Hyvän sävyn löytäminen eri keittiöliikkeiden harmaiden ovien tarjonnasta oli haastavaa. Eri vaihtoehtoja oli eri keittiöliikkeissä tarjolla hyvin rajoitetusti ja saatavilla olevat sävyt olivat aina liian tummia, liian sinertäviä, liian rusehtavia tai liian jotakin muuta. Tai sitten saatavilla oli myös joku erinomainen sävy, mutta siitä joutuikin pulittamaan ihan törkeitä lisähintoja. 

Pyysimme tarjoukset viideltä keittiötoimittajalta, joilta kaikilta löytyi samat ovet, nupit ja kaapistovaihtoehdot. Meidän pienessä peruskeittiössä kaapistojen hinnatkaan eivät merkittävissä määrein vaihdelleet keittiöliikkeiden välillä. Pelin ratkaisikin lopulta harmaa väri. Ideal-Keittiöt olivat nimittäin ainoa, jossa harmaan sävyn sai valita itse värikartalta kohtuulliseen lisähintaan. Sävynä käytettiin kodin seinissä hyväksi havaittua väriä NCS S 1500-N, joka on sopivan vaalea, mutta kuitenkin selvästi harmaa, sekä neutraali ilman vivahteita vihreään, siniseen tai muihinkaan väreihin. Lopputulos oli erittäin hyvä!

Keittiön välitila oli liesituulettimen kohdalta vähän ahdas, joten päätimme laittaa välitilaan laattojen sija valkoiseksi maalatun märkätilatasoitteen. Tasoite jätettiin tarkoituksella hieman rouheaksi tuomaan ilmeikkyyttä keittiöön. Tasoksi valittiin tammipuutaso, joka sävytettiin vaaleaksi Osmo colourin Lumi-valkokuultoöljyllä ja vahalla. Lattiassa on Bauhausista hankittu rusehtavan harmaa iso laatta, jota on myös mökin eteisessä ja takan edustalla.
Keittiö on tällä hetkellä mökin eniten valmis kohta ja vielä tällä hetkellä valinnat tuntuu hyvinkin onnistuneilta. Keittiö kaipaisi kuitenkin vielä viimeistelyä piensisustustarvikkeilla. Olen sellaisessa erittäin huono ja siitä syystä meillä kotona onkin hyvin pelkistettyä. Voin ihailla ihania runsaita sisustuksia Pinterestissä viikkokausia, mutta kun menen sisustuskauppaan, en osaa yhtään nähdä mitkä esineet sopisivat omaan kotiini. Bää!

Meidän kotona sisustus on moderni ja melkein minimalistinen, mutta mökille haluaisin maalaisromantiikkaa! Toisaalta haluaisin välttää ihan hirveän pliisua beige-valko-harmaa värimaailmaa ja haaveilen esimerkiksi mintunvärisestä Kitchen Aidista ja värikkäistä retrokahvikupeista. Toisaalta tykkään myös sellaisesta rouheudesta, jota voisi tuoda mukaan esimerkiksi jotkut takorautahyllyviritykset.

Saapa nähdä mitä tästä vielä tulee... :O Ehdotuksia otetaan kiitollisena vastaan!


2 kommenttia:

  1. Viisaasti vältitte valkoisen värin. Sellaisesta yleisimmin tulee mieleen vain sairaala tms. :) T: Dubliner

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jartsa! Ensi kesänä voisi mökki olla jo siinä vaiheessa että kehtaisi Dublinista asti kutsua vieraita. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...