maanantai 25. heinäkuuta 2011

Mansikasta mustikkaan

Reilu viikko sitten hehkutin mansikoista, mutta tänään havaitsin kantarellireissulla, että metsähän on aivan sininen! Mustikkasato on aikaisempina kesinä ollut hyvin vaatimaton näillä meidän mökkimailla, mutta nyt oli toisin. JEEEE!

Kroatian kalaviikon jälkeen kaipasimme kumpikin kuumeisesti kunnon lihaa, ja siksi kaivoimmekin pakasteesta viimeisen hevosen sisäfilepalan. Kyllä hyvä liha on muuten hyvää! No, takaisin mustikkaan. Yritin saada T:n tekemään mustikoista ja punaviinistä kastikkeen lihalle, mutta hän ei tuntunut innnostuvan ideasta, joten heitin mustikoita sitten vaan salaattiin. Eivät ne siellä mitenkään erityisen vahvasti maistuneet, mutta salaatti ainakin näytti hauskalta! :)

Salaattiin tuli mustikoiden lisäksi jääsalaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, suippopaprikaa, avocadoa ja fetapaloja. Salaatinkastike tehtiin fetapalojen öljystä (aurinkokuivatuilla tomaateilla ja yrteillä maustettu), sitruunamehusta, punaviinietikasta, suolasta ja pippurista.

Lihan kaverina maisteltiin siskolta saatua tomaattirelissiä. En tiedä yhtään missä moista myydään, mutta jos törmäätte, niin suositten lämpimästi. Sopi mainiosti grillatun lihan kaveriksi. Liha itsessään oli maustettu suolalla, pippurilla, paprikalla ja chilillä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...