torstai 7. heinäkuuta 2011

Moni kakku päältä ei niin kaunis

Lähdin vuosi sitten työpaikastani (johon nyt palasin) jostain syystä sen verran kiireellä etten ehtinyt tehdä työkavereilleni läksiäiskakkua. Kamalaa!!! Nyt kun sitten menin takaisin, päätin korjata tämän vääryyden ja viedä mukanani taloontulokakun.

Syvälliseen ruokafilosofiaani kuuluu sellainen sääntö, että lopputuloksen on oltava hyvää jos ohjeeseen kuuluu vaniljatanko. Siitä syystä tämä mustikka-juustokakku joutui välittömästi to do -listalleni bongattuani sen vanhasta Maku-lehdestä (3/2009) juhannuksen menua suunnitellessani. No sitä sitten työkavereille tekemään. Kuinkas sitten kävikään...

Kakku oli ruma! En tiedä mikä meni pieleen, mutta kakku kohosi uunissa niin paljon että pinta alkoi halkeilla. Uunista pois otettaessa se sitten tietenkin lässähti pahasti. :( Lisäksi reunatkin näyttivät jotenkin niiiiin rumalta, että aloin epäillä ohjeen luotettavuutta makupuolellakin. Kakku jäi kotiin ja työkaverit jäivät nuolemaan näppejään...

No eihän kakku suinkaan syömättä jäänyt, vaan vein sen tuliaisina veljelleni. Perheen kesken kun ei ole niin justiinsa vaikka kakut ei ihan viimeisen päälle olisikaan. Ja olihan se sitten ihan hyvääkin. Erityisesti tuo mansikkakastike. Pari ihmetyksen aihetta kuitenkin ohjeessa: 1) ohjeessa olisi voinut olla enemmän juustoa ja vähemmän rahkaa, koska rahka maistui juustoa enemmän, 2) vanilja ei maistunut ollenkaan, joten hukkaan meni se tankoparka, 3) makua olisi saanut enemmän, mansikka pelasti paljon, 4) toisaalta, what's the point tehdä mustikkakakku, joka maistuu mansikalta?

No, se siitä kakusta. Kummityttö sanoi että se oli taivaallista. Eli toisille maistui ilmeisesti paremmin kuin toisille. :)


Mustikka-juustokakku (Maku 3/2009)

Pohja 
  • 130 g digestivekeksejä 
  • 50 g voita
Juustotäyte 
  • 400 g tuorejuustoa 
  • 200 g ranskankermaa
  • 400 g maitorahkaa 
  • 1 1/2 dl sokeria 
  • 1/2 kpl vaniljatankoa 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 4 kpl munaa 
Mustikkatäyte 
  • 4 dl mustikoita 
  • 1 1/2 rkl tomusokeria 
  • 1 rkl perunajauhoja 
Mansikkakastike 
  • 500 g mansikoita 
  • 1/2 dl tomusokeria 
  • 1 kpl limettiä 
Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. 

Soseuta mustikkatäytteen ainekset. Notkista sose vesitilkalla tarvittaessa. 

Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan pohjan päälle. Nostele lusikalla mustikkatäytettä vuokaan, levitä veitsen kärjellä, jotta saat marmorisen pinnan. Kaada loput juustotäytteestä vähitellen vuokaan. Lusikoi vuokaan myös loput mustikkatäytteestä. Levitä veitsellä mustikkatäyte viiruiksi. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Jäähdytä. 

Soseuta mansikkakastikkeen ainekset. Tarjoa juustokakun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...