tiistai 28. toukokuuta 2013

Amsterdamissa: Mauro Mansion

Vietimme viime viikolla neljä päivää Amsterdamissa, ja siitä riittää sen verran kerrottavaa että ajattelin jakaa asiat muutamaan postaukseen. Aloitan hotellistamme, se oli nimittäin suosituksen arvoinen paikka. Kyseessä on pienen pieni yhdeksän huoneen hotelli nimeltä Mauro Mansion, jota pyörittää erittäin ystävälliset (mutta suomalaisittain sopivan etäiset) Barry ja Marcel.


Hotelli sijaitsee kätevästi erittäin lähellä rautatieasemaa (ei tarvitse tulla taksilla lentokentältä) ja Amsterdamin villimpiä alueita, mutta samalla kuitenkin hiljaisemmalla sivukadulla kanaalin varrella. Itse kiertelimme päivällä museoita ja muita nähtävyyksiä ja illalla pienpanimoita ja pubeja, joten hotellin läheinen sijainti baarialueella oli meille oikein passeli. Hotellin edestä kulkeva tie on suljettu moottoriajoneuvoilta yöaikaan, joten katutason huoneessakaan ei meteli häirinnyt (kerran heräsin ohi kulkevan porukan metelöintiin).


Talo on rakennettu 1500-luvulla ja sillä on aika värikäs historia. Esimerkiksi ennen tätä hotellia talossa toimi Euroopan kuuluisin fetissihotelli, mikä edelleen näkyy huoneiden sisustuksessa. Muistona tästä ajasta oli meidän huoneessa parvi, joka oli varustettu sellillä.... :)


Hotellin hintataso ei ole ihan edullisemmasta päästä, mutta Amsterdamin hotellien hintatason huomioiden kuitenkin erittäin kilpailukykyinen. Itse pidin siitä, että hotellin huonehinta piti sisällään kaikki verot, aamiaisen ja langattoman internetin, mitkä yleensä tulevat Amsterdamin hotelleissa maksettavaksi varsinaisen huoneen hinnan päälle. Lisäksi hintaan kuului tervetuliaisjuomat minibaarista, josta löytyi kuohuviiniä, pepsiä, olutta ja pientä naposteltavaa.


Hotellin aamiainen oli aika pienimuotoinen, mutta ainekset olivat tuoreita ja laadukkaita. Tarjolla oli erikoiskahveja ja teetä, tuoretta leipää, juustoja, leikkeleitä, tomaattia, hedelmiä, mysliä, jogurtteja ja tuoremehuja. Tämän lisäksi joka aamu Barry toi keittiöstä jotain erikoisherkkua - ensimmäisenä aamuna kolikon kokoisia pannukakkuja, toisena hedelmäsalaattia ja kolmantena munakokkelia.
Hotellin varustelutaso oli hotellin koosta huolimatta varsin kattava. Netti toimi moitteettomasti, kahvia ja teetä sai ottaa 24/7, hotellilta sai lainata sateenvarjoja, leffoja ja musiikkia ja löytyipä sieltä "minimarkettikin". Honesty barista sai ottaa viiniä, olutta, sipsejä ja muuta naposteltavaa ja maksaa lähtiessä (henkilökunta oli paikalla klo 21:00 saakka). Ravintolasuositukset olivat hyviä ja Berry ja Marcel auttoivat mielellään pöytävarausten tekemisessä.

Oikein mukava ja lämminhenkinen paikka! Suosittelen lämpimästi kaikille Amsterdamin matkaa suunnitteleville, jotka haluavat kokea vaihteeksi vähän pienemmän hotellin tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...