lauantai 13. syyskuuta 2014

G&C testaa: Arctic Milkin juustot

Tulipa tuossa taannoin Facebookissa pakotejuustot puheeksi, niin kävi sitten samalla ilmi että yhden nuoruudentuttavani perheellä on nykyään meijeri: Arctic Milk. Minun osaltani keskustelu päättyi erittäin hyvin, koska sen lopputuloksena sain* pussillisen juustoja maisteltavakseni! Kiitos Putin! Ja Jenni!


Maistelupaketti sisälsi kuusi juustoa, järjestyksessä ylhäältä vasemmalta: Arctic Pinja - manchegotyyppinen juusto, mustapippurinen Arctic Mustapässi, Arctic Aurora Borealis sinihomejuusto, Arctic Juhlava Cheddar, Arctic Huumaava Eeva edam ja yrttinen Arctic Villi-Lempi. Tämän lisäksi paketissa oli kahta leipäjuustoa, joista toinen oli tehty vuohenmaitojuustosta, sekä kahta munajuustoa, joista toinen oli perinteinen munajuusto ja toinen Vonkamies poromunajuusto.Olisi tuntunut epäreilulta tuhota tämä herkkupaketti kokonaan yksin, joten päätin viedä juustot mukanani viime viikolla rapujuhliin. Juustoja oli siellä kanssani maistamassa varsin arvovaltainen, serkuistani koostunut raati. Yleisesti ottaen täytyy sanoa, että huomaa että nämä juustot on tehty rakkaudella ja mitään säästelemättä. Ne ovat aivan toista luokkaa kuin mauttomat bulkkijuustot, joten varaudu siihen. Reilusta rasvaisuudesta juustot saavat upean pehmeän kermaisen rakenteen, ja paketin kannessa luvattuja makuja ei ole säästelty. Mustapippurijuusto maistuu mustapippurille ja yrttijuusto yrteille.

Makua oli jopa niin paljon, että se alkuun hieman hätkähdytti, etenkin sinihomejuuston kohdalla. Kummastipa sekin siitä kuitenkin hävisi pöydältä illan tunteina. Yksikään juustoista ei noussut kaikkien suosikiksi, vaan jokaisella tuntui olevan omansa. Yksi tykkäsi eniten mustapippurijuustosta, toinen manchego-tyyppisestä juustosta ja kolmas edamista. Kaikille tuntui löytyvän jotakin.

Ja jos juuri nämä juustot eivät houkuta sinua, niin Arctic milkin tuoteluettelosta löytyy juustoja liuta lisää. Löytyy katajalla, kuminalla ja paprikalla maustettuja juustoja, savustettuja juustoja ja jopa oma juustonsa Kärppä-faneille! Huomaa että tämän meijerin väki on innoissaan juustoista! Itse tahdon päästä maistamaan ehdottomasti vielä ainakin punaviini- ja olutcheddareita. Se juhlava cheddar oli nimittäin oma ehdoton suosikkini. 


 Koska tämän porukan kokoontumisissa ei yleensä ole ruoasta pulaa, emme missään vaiheessa päässeet leipäjuustoihin ja munajuustoihin saakka. Leipäjuustoa tosin ei paljon olisi ollut maisteltavanakaan, koska T suurena leipäjuuston ystävänä oli ehtinyt tuhota ne melkein kokonaan ennen rapujuhlaviikonloppua (tämä kertokoon myös siitä, että Arctic milkin leipäjuusto teki kyllä hyvin kauppansa ainakin meillä). Leipäjuustosta liikeni kuitenkin pala myös alla olevaan salaattiin, jossa se nautti mm. kirsikkatomaattien, granaattiomenan, retiisin ja erityisesti vadelmabalsamikosiirapin seurasta.


Tarkkasilmäiset saattoivat huomata, että juustolautaselta uupui cheddar. Säästin sen rapujuhlien jälkeiseen aamupäivään, jolloin söimme lounaaksi chorizo-hodareita. Kuten arvata saattaa, cheddar sopi hodareihin kuin nenä päähän.


Entäs se munajuusto sitten? Siitä kuulette tuonnempana. Ja mistäs näitä saa? Helsingistä ainakin ymmärtääkseni K-Supermarket Mustastapekasta. Ja tuote-esittelyitä näkyy pyörivän tiuhaan ympäri maata!

* Juustot on saatu ilmaisena tuotenäytteenä Arctic milkiltä.

2 kommenttia:

 1. Tuo vuohen leipäjuusto oli ainakin törkeän hyvää, kehuin sitä itsekin blogissani. :)

  https://ssiiri.wordpress.com/2014/10/18/leipajuustoa-vuohenmaidosta-niiiin-hyvaa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin oli! Ja eron tavisleipäjuustoon huomasi kyllä! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...