maanantai 15. helmikuuta 2016

Haaveissa vainko oot mun?

Meillä on Heinävedellä mökki. Tai oikeastaan saunamökki, ollut jo 10 vuotta. Iso mökki piti rakentaa saunamökin jälkeen, mutta pääosin kun ollaan oltu mökillä kahdestaan, parvellinen 20 neliötä on riittänyt aivan mainiosti. Ainakin muulloin paitsi juhannuksena kun sisarusparveni lennähtää mökille kesän viettoon.


Ison mökin rakentaminen on noussut esille aina aika ajoin, mutta on tuntunut hullulta rakentaa 100 lisäneliötä vain pelkkien juhannusvieraiden vuoksi. Tai ylipäätään vieraiden vuoksi. Vaikka olisihan se monesti ollut mukavaa jos mökissä olisi ollut jotain mukavuuksia, kuten keittiö, vessa, suihku tai ylipäätään juokseva vesi. Mutta ei niin mukavaa, että niistä olisi viittinyt paria sataa tonnia maksaa.

Nyt perheeseemme kuuluu koiran lisäksi pieni ihmislapsi ja tässä 10kk havainnoituani olen tullut siihen tulokseen, ettei me enää mahduta saunamökkiin. Tuolla pienellä ihmisentaimella kun on mukanaan niin paljon tavaraa, että meillä on auto täynnä jo mennessämme mummolaan yhdeksi yöksi. Meidän mökkirukka pursuilee jo nyt yli äyräiden meidän kesälomaromusta, saati sitten kun sinne tuupataan neitokaisen kaikki tavarat leluista syöttötuoliin.


Lisäksi, mökissämme on oleskelutilaa nyt noin kaksi neliötä, ja sen perusteella mitä olen nyt nähnyt, yksi neliö per lapsi on leikkeihin liian vähän. Mökissämme nukutaan parvella, joka sekin on turvaton ja liian meluisa nukkumapaikka lapselle. Tähän asti tilan puute ei ole ollut ongelma, koska lähes kaikki aika vietetään ulkona. Mutta koko päivän viettäminen ulkona säässä kuin säässä ei ole monenkaan ikäisen muksun kanssa kovin herkkua - etenkään kun kyseessä on jyrkkä rinnetontti.

Eli ei tässä nyt auta kuin alkaa rakentamaan! Ainakin jotain... Haaveita on paljon, mutta katsotaan mihin asti paukut riittää. Saadaanko vihdoin unelmien mökki, vai päädytäänkö rakentamaan leikkimökki...


Unelmien mökissämme olisi...
  • n. 80-100 neliötä
  • isot ikkunat järvelle
  • suuri keittiö & oleskelu- ja ruokailutila (vähintään 6 hengen pöytä)
  • takka oleskelutilassa
  • paljon korkeaa tilaa
  • kaksi makuuhuonetta alakerrassa
  • pieni parvi
  • puukiuas saunassa
  • pesuhuone, jonne mahtuisi kylpyamme 
  • kodinhoitohuone/tekninen tila johon mahtuisi pesutorni.
Näistä ominaisuuksista kylpyamme ja yksi makuuhuone tai vaihtoehtoisesti parvi olisi uhrattavissa. Mökin tulee olla talviasuttava ja itse olemme valmiita tekemään viimeistelytöitä.


Haaveista on siirrytty käytäntöön nyt sen verran, että esitteet on tilattu kaikilta mökkipakettien tarjoajilta ja niitä on selailtu ahkerasti. Honkarakenteen esite tuli vasta tänään, joten se pitää katsastaa vielä läpi. Kultakin toimittajalta on valittu 1-2 suosikkimallia ja seuraavaksi lähetämme niistä tarjouspyynnöt ja aloitamme hintavertailut. Kiinnostavimpien vaihtoehtojen joukossa on:

Honkarakenteen mallisto täytyy vielä tosiaan käydä läpi, mutta ainakin nämä neljä ovat hintavertailussa mukana. Jos sinulla on kokemuksia näistä malleista tai suosituksia toimittajista tai rakennuttajista, niin kuultaisiin mielellään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...