sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Butter chicken

Olen tehnyt usein intialaista kanacurrya, mutta tässä Hiidenuhman keittiössä -blogista löydetyllä ohjeella tehdystä currystä tuli niin valtavan hyvää, että päätin kirjata ohjeen ylös tänne omaankin blogiini. Merkittävin ero aiempiin resepteihin oli tuo mantelijauhe, joka luultavasti suurusti kastikkeen ihanan paksuksi. Suolaa oli tässä ohjeessa melko runsaasti, mikä myös toi makua, mutta muutenkin mausteet olivat hyvin balansissa. Melkein olisi voinut luulla olevansa ravintolassa syömässä! 


Butter chicken - Murg Makhani

  • 800 g broilerin filettä

marinadi:

  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • 6 valkosipulinkynttä hienonnettuina
  • 2 cm pala inkivääriä raastettuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1,5 tl garam masalaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 limen mehu

markhanikastike:

  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 50 g voita
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 tl garam masalaa
  • 1,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 3 rkl mantelijauhetta
  • 0,5 dl kookoskermaa
  • suolaa tarvittaessa
  • 2 rkl tuoretta korianteria silppuna

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja ota siitä erilleen 3dl kastiketta varten. Paloittele broileri ja sekoita palat lopun marinadin sekaan. Nosta broileri ja loppumarinadi jääkaappiin ja anna maustua yön yli.

Paista broilerit nopeasti kuumalla paistinpannulla öljyssä. Broilerit kannattaa paistaa useammassa erässä. Nosta broilerit hetkeksi sivuun odottamaan. Sulata korkeareunaisessa kasarissa tai kattilassa voi ja mausteet. Paahda mausteita voissa pari minuuttia ja lisää sitten joukkoon säästetty marinadi, paseerattu tomaatti ja mantelijauhe. 

Kuumenna kiehuvaksi, lisää kanat ja kookoskerma. Anna hautua hiljalleen poristen 20-30 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Tarkista suola ja tarjoile basmatiriisin ja silputun korianterin kera. Tarjoa curryn kanssa myös raikasta kurkkuraitaa. 

Kurkkuraita
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 15cm pätkä kurkkua
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  • (minttua)
Raasta ja valuta kurkku ja sekoita se jogurtin sekaan. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla, halutessasi myös tuoreella mintulla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...