sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Brookies

Brookies, eli brownien ja cookien yhdistelmä on vanha juttu, mutta itse en ollut näitä vielä koskaan tehnyt. Maistoin näitä kaverin tupareissa ja rakastuin syvästi. Pehmeän suklaan ja rapean keksin yhdistyessä syntyy syntisen hyvä herkku juhlahetkiin tai muuhun itsensä hemmotteluun. Meillä nämä pääsevät keväällä ylioppilasjuhlien kahvipöytään. Resepti on Kinuskikissan taattua laatua, johon muokkasin paistoiaikaa meidän uunille sopivaksi.



Brookies

brownies-taikina
  • 160 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 ½ dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja


cookie-taikina
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 75 g suklaarouhetta

Tee ensin brownies-taikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita joukkoon muut aineet ainesosalistan järjestyksessä. Vuoraa uunivuoka (n.15 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Esipaista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Tee cookies taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muut aineet ainesosalistan järjestyksessä. Levitä taikina nokareina esipaistetun brownies-taikinan päälle. Jatka paistamista 15 minuuttia.

Jäähdytä ja nosta brookies levy jääkaappiin. Leikkaa pieniksi neliöiksi kylmänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...