Brookies, eli brownien ja cookien yhdistelmä on vanha juttu,
mutta itse en ollut näitä vielä koskaan tehnyt. Maistoin näitä kaverin
tupareissa ja rakastuin syvästi. Pehmeän suklaan ja rapean keksin yhdistyessä
syntyy syntisen hyvä herkku juhlahetkiin tai muuhun itsensä hemmotteluun.
Meillä nämä pääsevät keväällä ylioppilasjuhlien kahvipöytään. Resepti on
Kinuskikissan taattua laatua, johon muokkasin paistoiaikaa meidän uunille
sopivaksi.
Brookies
brownies-taikina
- 160 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 ½ dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
cookie-taikina
- 125 g voita tai margariinia
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 75 g suklaarouhetta
Tee ensin brownies-taikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita joukkoon muut aineet ainesosalistan järjestyksessä. Vuoraa uunivuoka (n.15 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Esipaista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Tee cookies taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muut aineet ainesosalistan järjestyksessä. Levitä taikina nokareina esipaistetun brownies-taikinan päälle. Jatka paistamista 15 minuuttia.
Jäähdytä ja nosta brookies levy jääkaappiin. Leikkaa pieniksi neliöiksi kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti