Täällä on käynnissä ylioppilasjuhlien suunnittelu ja ruokien
testaus. Tämä aasialainen satay-kastikkeella maustettu kaalisalaatti, johon
sujautin pannulla rapeaksi käristettyä nyhtöpossua sai raadilta niin
varauksettomat kehut, että tätä tullaan ilman muuta näkemään juhlapöydässä.
Tein tänään samaa salaattia, mutta korvasin nyhtöpossun paistetulla kanalla.
Hyvää sekin!
Pähkinäinen nyhtöpossu-kaalisalaatti
(4-6 hengelle)
nyhtöpossu
nyhtöpossu
- 1kg kassleria
- suolaa ja pippuria
- seesamiöljyä
- puolikkaan limen mehu
salaatti
- 1/2 varhaiskaali
- 2 porkkanaa
- 1/2 paprika
- 2 kevätsipulin vartta
- tuoretta korianteria
- pari kourallista suolapähkinöitä
- pari kourallista paahdettua sipulia
kastike
- 1dl maapähkinävoita
- puolikkaan limen mehu
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl sambal oelekia
Valmista ensin nyhtöpossu. Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Mausta kassleri suolalla ja pippurilla ja nosta uunivuokaan. Laita vuoan pohjalle 1-2dl vettä. Nosta vuoka uuniin ja anna olla puoli tuntia. Laske sitten uunin lämpötilaa 120 asteeseen ja laita folio tai kansi vuoan päälle. Paista liha ylikypsäksi (>90 astetta), n. viitisen tuntia.
Anna lihan jäähtyä ja riivi se sitten pieniksi palasiksi. Kuumenna paistinpannulla seesamiöljy ja paista lihapaloihin rapsakka pinta. Mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle puolikkaan limen mehu. Siirrä liha odottamaan.
Leikkaa kaalit, porkkana, paprika ja kevätsipulit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja sekoita ne keskenään. Tee kastike sekoittamalla maapähkinävoihin limen mehu, soijakastike, viinietikka, sokeri ja sambal oelek. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Sekoita joukkoon myös paistetut lihasuikaleet ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
Viimeistele salaatti ripottelemalla päälle suolapähkinöitä, paahdettua sipulia ja silputtua tuoretta korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti