perjantai 29. huhtikuuta 2011

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Mieleni on tehnyt jo pitkään juuri tätä vuohenjuustosalaattia. Salaatti tahtoo olla minun tapauksessani vaan aina sellaista laiskan naisen ruokaa, eikä laiskan naisen tapoihin kuulu käyttää uunia salaatin tekoon. Nyt vietin kuitenkin sattumoisin arkivapaata yksin kotosalla, ja kaapistakin sattui kuin ihmeen kaupalla löytymään kaikki ainekset, joten vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa pitkäaikaisen mielitekoni!

Ja hyväähän se oli! Tosin omasta kaapistani löytynyt chilikastike ei ollut sweet, ja epäilemättä makeus olisi toiminut tässä yhteydessä. "Otetaan ensin puoli kiloa voita" -blogista kopioitu ohje:

Pirun hyvä vuohenjuustosalaatti
  • salaattia fiiliksen mukaan
  • kurkkua
  • oliiveja
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • Sweet chili-kastiketta 
Uunissa käytettävät:
  • tomaatteja
  • punasipulia
  • valkosipulia
  • pinjansiemeniä
  • vuohenjuustoa 
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, mieluiten grillivastuksella. Viipaloi tomaatit, sipulit ja vuohenjuusto, asettele pellille ja kaada viereen pinjansiemenet. Jos olet oikein viitseliäs, voit paahtaa siemenet erikseen pannulla. Suikauta viipaleiden päälle oliiviöljyä ja rouhaise pari kierrosta mustapippuria myllystä. Suolaa vähän maun mukaan päälle. Tyrkkää pelti uuniin yläosaan noin 5 minuutiksi.

Tee sillä välin salaattipohja, joko annoslautasille tai laakealle vadille. Revi salaattia pohjaksi, päälle vapaalla tyylillä pilkotut kurkut sekä oliivit. Salaattiin sopii hyvin joku hedelmä esim. persikka-mango akselilta, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä.

Ota pelti ulos uunista ja anna viipaleiden vähän jäähtyä. Nostele viipaleet salaattipedin päälle, ripottele siemenet / pähkinät pinnalle ja viimeistele roilottelemalla sweet chili -kastiketta pinnalle.


Oma versioni salaatista ei valitettavasti ollut yhtä kaunis kuin alkuperäisessä postauksessa, joten ihastelkaa kuvaa ennemmin sieltä.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...