torstai 26. toukokuuta 2011

Valkosipulibroileri

Menin ja otin broilerin pakkasesta, jotta se tulisi vihdoin syötyä. Kun se oli seuraavana päivänä sulanut, en sitten kuitenkaan jaksanut mennä kauppaan hakemaan mitään sitruunoita ja yrttejä tai mitä nyt sinne sisään yleensä laitetaankaan.. 

Carl Butlerin kirjasta "Kanaa Butlerin tapaan" löytyi onneksi tällainen simppeleistä simppelein ohje, johon ainekset löytyivät jo valmiiksi kaapista. Ei se yhtään hullumpaa ollut. Makua kana oli kyllä saanut, mutta valkosipuli olisi saanut maistua vaikka enemmänkin!

Nahka ei muuten kypsynyt rapsakaksi, sitä ihmettelen. Johtunee siitä että piti lähteä jumppaan enkä uskaltanut jättää uunia päälle, joten osan ajasta kana muhi pelkässä uunin jälkilämmössä...


Valkosipulibroileri 
  • 1 tuore broileri
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 2,5 dl valkoviiniä
  • suolaa ja valkopippuria
Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Paloittele broileri (paitsi mää en jaksanut). Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja ruskista 1 rkl voita vaaleanruskeaksi ja paista broilerinpalaset kevyesti. Kuumenna 2 rkl voita padassa keskilämmöllä. Kun voi alkaa vaahdota, lisää valkosipulit pataan ja pehmitä minuutin tai pari. Älä missään nimessä päästä valkosipulia palamaan. 

Nosta kauhalla osa valkosipulista padasta. Pane broilerinpalat lopun silpun päälle ja jaa muu valkosipulisilppu tasaisesti paloille. Ripota päälle 1 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl valkopippuria. Lisää viini, sulje pata kannella ja pane se 40 minuutiksi uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...