Vaikka juuri eilen valittelin talviväsymystä, niin sen verran tuli reipasteltua viime viikonloppuna, että leivoin kummityttöjeni (3v ja 10v) kanssa pullaa. Leipomani pullat ovat yleensä aika mauttomia ja kovia. No, nyt tiedän mistä se on kiinni... tässä ohjeessa ei nimittäin säästelty sokeria ja voita ja arvatenkin pullat sitten olivat sen mukaisesti erittäin hyviä....
Pullantaikinan ohjeen otin keittokirjasta "Uusi Ruutukokki", jonka sain äidiltäni joululahjaksi silloin kuin lähdin kotoa. Sniif. Rahkatäytteen ohjeen taas otin Namin Paja -blogista. Namia se täyte tosiaan olikin!
Mustikkaiset vaniljarahkapullat
pullataikina
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- n. 1.7 l vehnäjauhoja
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 tl kardemummaa
- 1/2 rkl suolaa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Jauha kardemumma morttelissa. Kuumenna loppu maito kädenlämpöiseksi ja mausta suolalla. Sekoita ainekset taikinaan. Vaivaa taikinaa samalla jauhoja lisäten, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele ohut jauhokerros taikinan pinnalle ja anna kohota noin 20 minuuttia.
Paloittele taikina 36 osaan. Pyörittele pyöreiksi pulliksi. Laita pellille 3 x 4 pullaa, ja paina pullat kämmenpohjalla litteiksi. Kohota liinalla peitettynä 30 min.
rahkatäyte
- 100 g mustikoita
- 1 rkl perunajauhoja
- 400 g vaniljarahkaa
- 1 kanamunaa
- 2 rkl sokeria
- 30 g voisulaa
- 0,5 rkl vaniljasokeria
Sekoita keskenään jäiset mustikat ja perunajauhot. Sekoita toisessa kulhossa rahka, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja voisula.
Kun pullat ovat nousseet, paina niihin syvennys jauhotetulla lasin pohjalla. Voitele pullien reunat kananmunalla. Laita syvennykseen vähän mustikoita ja sen päälle n. ruokalusikallinen täytettä.
Paista pullia uunin alatasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti