torstai 2. helmikuuta 2012

Hirrrveen, hirrrrveeeeeen hyvää poroa

Ostettiin puolikas poro. Se ei tosin liity tähän postaukseen mitenkään. Mutta koska meinataan viikonloppuna kokata poronpotkaa, tuli mieleen että mullahan jäi joulukiireissä kokonaan postaamatta meijän uuessa keittiössä aivan ensimmäisenä kokattu ruoka.

Kauhiassa kiireessä tehtiin remontin viimeistelyjä (mitään viimeistelyjä tehty, ne ovat vielä tekemättä) - siis lattiaa tehtiin. Samalla piti tehdä joulusiivot ja jouluruoat (siis aatonaattona), niin ajattelin kaupassa että jotain helppoa nopsaa olis saatava. Tuli sitten mieleen poronkäristys. Ja kotona luin paketista että "hauduta 1.5 tuntia". Daa. No sepä sopikin hyvin koska eihän me siinä kiireessä mitään syömään ehditty ja niinpä käristys sai rauhassa hautua ainakin kolme tuntia.

No asiaan. Syy miksi tulin tämän tänne postaamaan oli se huikea oivallus, että poronkäristyksestä tuli suorastaan hirrrveen, hirrrveeen (joo, olen katsonut yhden jakson Putousta) paljon parempaa kun käytti lager-oluen sijaan nesteenä Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbockia, eli suomeksi sanottuna tummaa savuolutta. Ettäs tiedätte. Nyt tiedän!


Poronkäristys
  • 750 g pakastettua poronkäristyslihaa 
  • 1 rkl voita
  • 1 pkt pekonia
  • 1 sipuli 
  • 1 pullo tummaa savuolutta
  • suolaa ja mustapippuria
    Sulata poronliha, mutta jätä se hieman kohmeiseksi. Hienonna sipuli ja paloittele pekoni.

Kuumenna paistinpannu ja paista pekonit rapeaksi. Siirrä pekonit pataan. Kuumenna voi pannulla. Käristä poronlihaa vähän kerrallaan (että pannu pysyy kuumana) ja lisää palat pataan pekonin seuraan. Kuulota lopuksi pannulla sipulit ja siirrä nekin pataan. Mausta sipuli-pekoni-poroseos suolalla ja pippurilla.  

Lisää pataan pullollinen savuolutta ja hauduta miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä ja mausteita.

Tarjoile perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...