sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Vadelmainen kerrospannacotta

Pannacotta on kyllä huippis jälkiruoka. Ai miksi? No siksi että sitä voi tehdä mökillä, jossa ei ole uunia! Ja siksi että siitä saa monta sellaista versiota, joita syö myös T, joka ei syö suklaata (ja sen johdannaisia), juustoa eikä kahvia. Koita siinä nyt sitten jälkkäriä keksiä...


Vadelmainen kerrospannacotta
(2 annosta)

vaniljakerros
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 liivatelehti
vadelmakerros
  • 1/2 pss pakastevadelmia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria 
  • 1 liivatelehti 
tarjoiluun daim-suklaata

Valmista ensin vaniljakerros.

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko poikittain ja pitkittäin ja lisää ne kattilaan. Lisää sokeri ja sekoita. Kiehauta kerma ja anna jäähtyä n. 15 min. Poista vaniljatanko, mutta kaavi sieltä vielä siemenet kerman sekaan.

Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi ja lisää lämpimään kermaan (kerman tulee olla niin lämmintä että liivate sulaa kunnolla). Kaada seos juomalasiin (ota kaikki vanilja talteen kattilasta). Hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Valmista sitten vadelmakerros.

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan vadelmat, kerma ja vaniljasokeri. Kiehauta ja soseuta halutessasi. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi ja lisää se vadelmaseoksen sekaan. Kaada seos juomalasiin vaniljakerroksen päälle varovasti. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Koristele daim-suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...